Microsoft заложи на манията със селфитата

Компанията представи новия "достъпен" флагман Lumia 830
4 сеп 2014 20:07, Бойчо Попов
11
Microsoft заложи на манията със селфитата
Снимка: Investor.bg

Ако някой си мисли, че Microsoft ще се задоволи с посредствено място на пазара на смартфони, би трябвало да погледне към последните представяния на компанията в навечерието на Ifa.

Компанията представи три нови смартфона от серията Lumia, аксесоари за безжично зареждане и голяма актуализация на софтуера, като с това показа, че действа по-скоро като водещ актьор на пазара.

Новите Lumia 830 и Lumia 730 се обръщат директно към конкуренцията, докато мобилните аксесоари – безжичната зареждачка и screencasting донгъл за устройства от сериите Lumia и Surface ще дадат на собствениците им повод за хвалби.

И предстоящата актуализация на софтуера за Lumia "Denim" е добре дошла изненада. Denim обещава да направи цифровия помощник Cortana по-отзивчив с активно слушане.

Продуктите на Microsoft, а не тези на партньорските компании, ще са топ приоритет, заяви Ифи Маджид от поделението за устройства на Microsoft.

"Достъпният" флагман Lumia 830 бе сравнен с iPhone 5s и Galaxy S5, като, разбира се, е доста по-евтин – ще се предлага за около 330 евро. Компанията представи и т. нар. selfie-friendly Lumia 735, както и Lumia 730, вариант на 735 с две SIM карти, който ще се предлага на определени пазари. И трите телефона ще са налични до месец.

И така, Lumia 830 е "достъпен флагман", а с цената му от 330 евро ще се конкурира с iPhone 5s, който още се продава за около 600 долара на редица пазари. Новият Lumia 830 изглежда като смес от дизайна на Lumia 930 (тест) и Lumia 1020 (тест). Той идва с 5-инчов екран с резолюция от 1280 на 720 пиксела. Има опция за безжично зареждане и сменяема батерия, както и слот за microSD карта. Чипът е 1.2GHz Snapdragon 400, има 1GB рам памет и 16 GB място за съхранение и сменяема 2,200 mAh батерия.

Телефонът е доста тънък – само 8,5 мм и тежи 150 грама. Microsoft е вградила своя SensorCore, който представлява сензор за запис на физическата активност чрез Bing Health и Fitness app.

Но голямата гордост за снимките. Апаратът има 10MP PureView камера с оптична стабилизация. Microsoft обаче е взела странно решение за предна камера с едва 1MP. Селфитата обаче стават приоритет на Lumia 735/730. Те са снабдени с 5MP предни камери за добри селфита и обаждания по Skype, а в добавка Microsoft подарява три месеца безплатен абонамент за разговори по Skype по целия свят. Отзад камерата е със сензор 6.7MP f/1.9.

Lumia 735 е с 4,7-инчов дисплей, 1280x720 OLED екран, 1GB рам памет; 8GB вътрешно пространство и двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon 400 с тактова честота 1.2GHz, както и 2,200 mAh батерия, която може да се сменя. included. Lumia 735 с възможност за LTE ще се предлага за 219 евро. 

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: NokiaMicrosoft
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Exo преди 9 години
Do komentar nomer 1, 66 000 chasa sa 12 godini...neshto da kajesh?
8
0
 
0
 
! Отговори
до Гошо лошото момче преди 9 години
Гоше недей така лошо бе човек:).Има си предимства.Купи си има вече на достъпни цени и сам прецени.Можеш и тв да си гледаш в лозето:)
7
1
 
6
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
на микрософт вяра да нямаш. на гугъл - също. почти няма приложения, които да не искат достъп и до съдържанието в хладилника, джоба, местонахождението ти. за какво му е на едно приложение за пренасяне на текстови съобщения да знае къде съм и кои имена се намират в тефтера и при снимките ми. аре моля ви се. без тия.
6
0
 
0
 
! Отговори
phbs преди 9 години
Интересен термин "screencasting донгъл". Тука всички сте пишман-журналисти, от гората ли ви намериха?
5
2
 
0
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Demek Microsoft zalaga na bezmozuchnata pasmina koqto nqma sivo veshtestvo i obicha da si snima smeshnite fecove? Ot prostite hora nai dobre se pravqt pari to i zatova BG e na tova dereje shtoto koi ne e doshul v Balgaria toi ne e obral prostaka.
4
3
 
7
 
! Отговори
анти преди 9 години
За гъзелфита става ли?
3
2
 
11
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Аз па си имам телефон с шайба!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С Лумия 925 съм - перфектен! Перфектна камера, никога не забива, дори и при отворени над 30 приложения и програми! С Windows Phone нищо за свикване, 2-3 дни с телефона и все едно си работил цял живот на него, операционната система е много интуитивна!
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андроида може да е по скапан ама тия лумия тотално не ме кефят.То е въпрос и на свикване ама не