Samsung изненада технологичния свят в навечерието на IFA

Компанията представи новия Galaxy Note 4
4 сеп 2014 10:47, Бойчо Попов
11
Samsung изненада технологичния свят в навечерието на IFA
Снимка: архив Ройтерс

Много се спекулираше за това какво точно ще представи Samsung на изложението IFA в Берлин. Имаше слухове дори за Galaxy Note Edge, но освен за името, не се знаеше много. Спекулираше се за тристраничен или извит екран. Сега Samsung представи устройството и не разочарова. От дясната му страна има извит надолу дисплей. Доста необичаен дизайн, наистина.

„Намираме се в един повратен момент за индустрията. Няма да ви разочароваме, няма да спрем да се развиваме нито за миг“, заяви пред около 500 зрители на събитието в Берлин директорът на мобилното поделение на компанията Ди Джей Ли. „Смартфонът ще стане център на човешкото общуване“, обеща той.

В началото на презентацията Ли не пропусна да спомене, че Samsung с първия Galaxy Note през 2011 г. е създала цяла нова продуктова линия – твърдение, което сме свикнали да чуваме за Apple.

Samsung използва извитата част на екрана като втори дисплей. В стандартния модул там се показват иконите на често използвани приложения. Но може да се ползва и по друг начин. Така например вече е създаден Widget за Twitter, който позволява излъчване на туитове от страничната част на апарата.

На прототипа, с който Investor.bg успя да се запознае на място в Берлин, имаше и уиджет за борсовите курсове, както и приложение за времето.

Според Ли компанията ще предостави възможност и на трети страни да използват това допълнително място за свои приложения. Тествайки тази функция, установихме, че потребителят доста лесно свиква с този екран и управлението му, което е доста интуитивно.

Galaxy Note 4 идва с 5,7-инчов Quad HD (2560x1440) Super AMOLED дисплей, който възпроизвежда наистина ясни и живи образи с дълбок контраст.

Благодарение на големия екран на апарата компанията въвежда и истинския мултитаскинг – може да се ползват две приложения едновременно, като едното се минимализира или двете делят екрана наполовина. Потребителят сам избира как да стигне до приложенията си – на цял, разделен или pop-up екран – и лесно да промени размера и позицията на приложенията на екрана с интуитивно плъзгане.

Galaxy Note 4 притежава и усъвършенствана камера, която възпроизвежда по-ярки и по-ясни изображения. Устройството е оборудвано с 16-мегапикселова задна камера със Smart Optical Image стабилизатор, който балансира потрепването на камерата и автоматично удължава времето за експонацията и настройките на яркостта. Освен това 3,7-мегапикселовата предна камера е с бленда f1.9 и предлага стандартно заснемане при ъгъл от 90 градуса, който може да варира до 120 градуса, така че потребителите да могат да направят широкообхватно селфи с приятели.

Апаратът идва и с функция за бързо зареждане - Ultra Power Saving, като зареждане от 0 до 50% вече става за половин час – два пъти по-бързо от досега. Същевременно Note 4 е със 7,5% по-ниска консумация на енергия спрямо Note 3. Galaxy Note 4 идва също с подобрен скенер за пръстов отпечатък.

Фаблетът ще се предлага във версия с четириядрен процесор на 2.7 GHz или с фирмения чипсет, използващ 4 процесорни ядра на 1.9 GHz и още 4 на 1.3 GHz. Оперативната памет възлиза на 3 GB, така бе и при Note 3.

Вградената памет е 32 GB, има microSD слот за още до 64 GB, поддържа се NFC, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1 и високоскоростни LTE Cat 6 мрежи. Скенер за пръстови отпечатъци, пулсомер, инфрачервен порт също са налице.

Новата S Pen предлага по-естествен ефект на четката, която перфектно симулира писане върху хартия с химикал или писалка. Новата Smart Select функция позволява на собствениците лесно да сглобят съдържание от различен произход и да го споделят с лекота (с избиране и провлачване в отворен имейл например).

Galaxy Note 4 разполага с метална конструкция с гладка извивка, която безпроблемно се слива с дисплея на устройството. 2.5D стъкленият екран на Galaxy Note 4, наследен от Galaxy S3, осигурява допълнителна защита срещу надраскване.

Galaxy Note 4 ще се продава в световен мащаб от октомври във черно, бяло, златно и розово. Galaxy Note Edge ще бъде достъпен само на избрани пазари по-късно тази година в черно и бяло чрез продажба на дребно, електронна търговия и с доставка.

Този часовник е телефон, възкликна анализатор при представянето на „умния“ часовник Gear S. Че на фона на тези новости той изглежда само като допълнение, се дължи на това, че вече бе обявен предварително. При краткия ни тест той остави доста добри впечатления.

С извития му двуинчов дисплей Samsung пое по друг път от конкурентите по отношение на този сегмент и го превърна в телефон. Дисплеят показва доста добре новини и снимки. Дори и въвеждането на текст не е особено трудно, ако той не е много дълъг, разбира се.

Но той няма да е единственият „умен“ часовник, който ще бъде представен на IFA. Така че скоро ще видим какво ще предложи и конкуренцията. 

Снимки от презентацията на Samsung можете да видите в галерията на Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: SamsungIFA 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че не е изненада. Самсунг пускат непрекъснато нови телефони. Това не е Епъл, че да е изненада. Епъл пускат нови устройства веднъж годишно. Че и по - рядко.
8
1
 
3
 
! Отговори
ah преди 9 години
made in china eto tova e razlikata
7
2
 
1
 
! Отговори
666 преди 9 години
htc
6
3
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
Имам ноте 3, приятно голям, лек и пр. Обаче ако не беше служебен, да ме убиеш 850 лв не давам за такава глупост
5
5
 
9
 
! Отговори
Shadow преди 9 години
Мен ме изненадаха ... ъъъ от части ... беше като ъъъъ .... БАМ !! ИЗНЕНАДА ... поредния *** на пазара. Докато не претставят продукт от сорта на Нокия морф или телефон като пластика за кредитна карта няма да има големи изненади.... и поне да бяхте сложили някоя снимка на изненадващия телефон щеше да е добре.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекалено много шум се вдига за поредния Самсунг или поредния Епъл.
3
5
 
14
 
! Отговори
Друг Анонимен преди 9 години
Не че нещо, ама не разбрах с какво точно се "ИЗНЕНАДА технологичния свят". Аз "изненада" за себе си не видях... а какво остава за "технологичния свят". Не съм изненадан и от това, че няма изненада. Кое беше тази огромна новост в сравнение да кажем с Ноте 3 и е изненадата - по-голямата резолюция на дисплея ли? Или по-новият процесор?
2
1
 
9
 
! Отговори
Той преди 9 години
Поне 1,5 ще е цената :) С удоволствие бих си взел тази джаджа, но ми трябват някъде около 1,5 хахах :)
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, върхът! Нямам търпение да изхарча 1000 лв за този телефон.