Google Glass ще подсказва кога сме подложени на стрес

Ново приложение ще се опитва да помага на потребителите да се успокоят
8 сеп 2014 12:48, Елена Кирилова
3
Google Glass ще подсказва кога сме подложени на стрес
Снимка: архив Ройтерс

Екипи от Технологичния институт в Джорджия и Масачузетския технологичен институт са разработили приложение на Android, наречено BioGlass, което се използва с Google Glass, а целта му е да покаже на потребителя какво е нивото му на стрес, пише Engadget.

Софтуерът следи сърдечните и дихателните показатели, като проверява дори и малките изменения. Това се случва чрез акселерометър, жироскоп и предна камера в Google Glass.

На теория единственото, което трябва да направи потребителят, е да носи устройството, за да разбере кога настъпва моментът, в който е време да се опита да се успокои.

В сегашния си вид софтуерът единствено записва данните, но бъдещите му версии ще правят много повече.

Приложението дава инструкции за намаляване на стреса чрез дихателни упражнения и дори чрез успокояващи песни, които потребителят да слуша в момент, в който се нуждае наистина от тях.

Най-голямото предизвикателство пред новото приложение е получаването на точните данни, когато потребителят се движи.

BioGlass в момента изисква стоене на едно място, но надеждите са, че в крайна сметка софтуерът ще започне да предупреждава потребителя дори в моменти, в които той е изключително активен.

Ако всичко се случва по правилния начин, човек винаги ще знае кога е време да се отпусне и по този начин да си спести куп здравословни проблеми.  

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: софтуерстресGoogle Glass
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
13
 
! Отговори
AZ преди 9 години
искам гугъл да почне дами подсказва кога вместо да пръдна ще се насера и тогава ще съм заинтригуван
2
0
 
6
 
! Отговори
KKK преди 9 години
освен че ни следят със смартфоните, сега и кво виждаме искат да видят ... баси ... Дано тея цайци не станат масови, че скоро и фейс рекогнишъм софтуер ще им сложат и ей така докато си ходиш те да сканират останалите хора
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Google Glass ще подсказва кога сме подложени на стрес"Значи цайсите ще блокират в положение на стрес на територията на България.