Twitter добавя бутон "Купи"

Компанията генерира по-голямата част от приходите си от реклама
9 сеп 2014 17:11, Елена Кирилова
2
Twitter добавя бутон "Купи"
Снимка: blog.twitter.com

 Какво общо имат помежду си феновете на Megadeth, The Nature Conservancy и Home Depot? Всички ще могат да купуват техни продукти през Twitter.

В понеделник социалната мрежа разкри, че пуска бутон „Купи“, който ще позволи на потребителите да пазаруват само с няколко кликвания на туитове, пуснати от някои акаунти, пише CNN.

След натискане на бутона „Купи“ потребителите ще виждат повече информация за продукта и ще бъдат подканвани да направят поръчка, като ще получат данни за плащането.

Twitter твърди, че лична информация, като номерата на кредитните карти, ще бъдат криптирани и ще се съхраняват безопасно, така че на потребителите да не се налага да ги въвеждат отново при всяка следваща покупка.

Twitter твърди, че потребителите ще могат да купят продукти, каквито не могат да намерят никъде другаде. От своя страна, продавачите ще имат възможността да достигнат до повече клиенти и да увеличат продажбите си.

Бутонът е първата стъпка на Twitter, която генерира по-голямата част от приходите си от реклама, в света на онлайн търговията.

Общите онлайн продажби в САЩ се очаква да достигнат 304 млрд. долара тази година, прогнозира eMarketer. На пазара доминират компании като Amazon и eBay. Но потребителите стават все по-активни на своите мобилни устройства, където Twitter е особено предпочитан.
Търговията през мобилни устройства се очаква да достигне 19%, или 58,8 млрд. долара от всички интернет трансакции за 2014 г.

Засега бутонът „Купи“ е ограничен до малък брой музиканти, благотворителни организации и търговци на дребно, но Twitter планира да разшири услугата с течение на времето.

Услугата стартира в акаунтите на музиканти като Pharrell, Кийт Ърбън и хеви метъл групата Megadeth. Неправителствени организации като The Nature Conservancy и Glide също са в списъка, както и търговците на дребно Home Depot и Burberry.

Още новини за социалните мрежи можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: социални мрежиtwitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vednaga kupuvame zqla vecer ne spah za tova