Samsung пуска Galaxy Note 4 по-рано на пазара

Решението е породено от рекордните продажби на iPhone 6
24 сеп 2014 17:00, Елена Кирилова
17
Samsung пуска Galaxy Note 4 по-рано на пазара
Снимка: www.samsung.com

Южнокорейският технологичен гигант Samsung пуска на пазара най-новата версия на смартфона Galaxy Note по-рано от очакваното, след като американският му конкурент Apple съобщи за рекордни продажби на новия iPhone 6, пише BusinessInsider.

Samsung твърди, че Galaxy Note 4, който трябваше да излезе на пазарите през октомври, ще бъде в магазините в Южна Корея и Китай тази седмица, а до края на месеца ще започнат продажбите му и в други 140 страни.

Това ще бъде първият път, в който флагман на Samsung влиза в продажба в Китай преди да се появи на други пазари. Решението отразява желанието на компанията да се справи с нарастващата конкуренция на евтините китайски устройства.

Изтеглянето на датата по-рано се случва, след като Apple отчете рекордни продажби на новите модели iPhone в първия им уикенд на пазара. Тук влизат и продажбите на iPhone 6 Plus, който представлява първата голяма стъпка на фирмата на пазара на устройства с големи екрани.

Продажбите надминаха 10 млн. броя в рамките на трите дни след пускането на продуктите в САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Франция, Германия, Хонконг, Япония, Пуерто Рико и Сингапур. Новите смартфони на Apple все още не се продават в Китай.

Samsung е пионер на пазара на фаблети – устройства с размер между този на смартфон и таблет. Компанията представи серията Galaxy Note през 2011 г. и благодарение на нея и на серията телефони Galaxy S Samsung успя да детронира Apple като топ производител на смартфони в света.

Но южнокорейската компания е изправена пред един все по-наситен пазар, на който конкуренцията от страна на производителите на по-евтини мобилни телефони се засилва през последните години.

През юли компанията отчете 20% спад в нетната си печалба за второто фискално тримесечие.

"Преминаваме през трудна бизнес ситуация в момента“, твърди Лий Дон-Джу, ръководител на продажбите и маркетинга в подразделението за мобилни устройства на Samsung.

Продажбите на Galaxy Note 3 достигнаха 10 млн. броя два месеца след пускането на устройствата на пазара през 2013 г. Лий прогнозира, че Note 4 ще покаже още по-добри резултати.

5,7-инчовият Note 4 позволява на потребителите да рисуват и пишат на екрана със специална писалка, така че да изпълняват различни задачи едновременно – опция, която iPhone не предлага в момента.

Междувременно стана ясно, че Samsung е взела решение да излезе от пазара на лаптопи в Европа и спира продажбите на Ativ Windows и Chromebook на Стария континент, пише PC Advisor.

Добре известно е, че пазарът на персонални компютри се свива, в резултат от което Sony продаде бизнеса си Vaio през февруари тази година. Макар че е гигант в света на технологиите, Samsung също е засегнат от случващото се. Компанията не представи нови лаптопи на изложението IFA 2014 в Берлин, а последните подобни устройства, които пусна, са Ativ Book 9 Plus И Ativ Book 9 Lite.

„Ние се адаптираме бързо към нуждите и изискванията на пазара. Ще преустановим продажбите на лаптопи в Европа, включително тези на Chromebook засега. Това се отнася само за региона и не отразява задължително условията на други пазари“, посочва говорител на компанията. Все още не е ясно какви ще са загубите на работни места. 

Още новини за пазара на смартфони можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от всичко става ясно че за булгаристанеца е по-евтиния вариант на iPhone-Samsungползвайте го със здраве
13
8
 
8
 
! Отговори
Crapple преди 9 години
Самсунг е най-доброто на пазара! Искам да видя лицата на айЗомбитата които като седнат два пъти на стола с айФон-6 в джоба, го вадят оттам смачкан като вестник. Може би това е новата концепция на Апл за огънат дисплей подобно на прототипите на Самсунг и ЛДж :D
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета тези новини стигам до извода, че хората няма какво да правят и затова се чудят кой по-нов модел да си купят. Нищо че уж нямат пари - на почивка може да не отидат, но важното е да се похвалят пред приятелите, че имат мега-якия телефон.
11
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самсунг феновете са малко като в приказката за лисицата и гроздето :)
10
7
 
17
 
! Отговори
европата преди 9 години
Ползвайте си със здраве айфона - стария тежък като тухла, новия се гъне като хартия (страшен гаф) - и все същото дърво :))
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надпис в отдел "Поддръжка на техниката" във Самсунг:Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи.Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо.При нас съчетаваме теорията с практиката.Нищо не работи и нямаме понятие защо.
8
9
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 9 години
Попитали програмист на андроид:- Какво пишеш?- Не знам! Сега ще го пуснем и ще разберем!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 80-те им викахме джобни къмпютри на тия играчки.
6
19
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
Знаеш ли защо от ГНУСМАС слагат толкова "мощни'' процесори и три пъти повече RAM?Явно НЕ знаеш. Защото операционната система ANDROID която използват от ГНУСМАС и компания е толкова смотана, че ако не се добави ресурс ще може да става само за калкулатор.:) Kery on with this sh*t
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де да беше само писалката предимството пред Айфон-6. Но Самсунга е с три пъти по-мощен процесор, три пъти повече РАМ, двойно по-добра резолюция на дисплея, по-добра камера... няма параметър по-който да не бие Айфон 6.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5,7-инчовият Note 4 позволява на потребителите да рисуват и пишат на екрана със специална писалка, така че да изпълняват различни задачи едновременно опция, която iPhone не предлага в момента.
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По какво Самсунг прилича на презерватива ?Никой не го харесва, но всеки го използва ...
2
18
 
11
 
! Отговори
Наапаната ябълка преди 9 години
Сине сине, накъде с тая врата бре ...А тате, това не е врата бре, това е новио СамсунгЕии от пусто неможенйе на друго поне кат врати ги правят ....
1
3
 
47
 
! Отговори
СС преди 9 години
Тате тате, сакам новио айфон 6... -Кво е тва бе? -Ония бе, телефоньете с наапаната ябълка.... -Аааа....колку пари са? -Па две иляди лева.... -Кво прикааш тизе....да продадем 5 крави, за наапана ябълка???...чезвай от тука....

Спонсорирани публикации