iPhone 6 излиза "златен" в Mtel

Най-евтиният ще е над 2000 лв. с месечна такса от 99,90 лв. за 2 г.
Обновена: 1 окт 2014 12:05 | 30 сеп 2014 16:38, Бойчо Попов
154
iPhone 6 излиза "златен" в Mtel
Снимка: Ройтерс

Както се очакваше, Mtel стана първият български мобилен оператор, който ще предлага на клиентите си дългоочаквания iPhone 6. Изненадата обаче е цената, на която компанията ще предложи устройството.

Смартфонът ще се предлага на цена от 83,90 лева на месец (модела с 16 GB памет) с тарифен план Мтел трансфер XL, чиято месечна такса е 99,90 лева. Така се оказва, че само за апарата на разсрочено плащане клиентите ще трябва да платят над 2013 лева, а отделно от това е и общата сума за абонаметния план от 2397 лв. за 24 месеца. Моделът може да се закупи и в брой, но пак със същия абонаментен план - за 1799,99 лева.

Потребителите на оператора ще могат да избират между три цвята за своя нов iPhone – сребрист, сив и златен.

Първоначално Mtel ще предложи устройството в шест от най-големите си магазини в страната в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Русе.  

iPhone 6 е значително по-голям от предшествениците си и разполага с 4,7-инчов дисплей. Устройството тежи 129 грама и е тънко едва 6,9 мм. България е една от първите страни в Европа, в които започват продажбите на смартфона чрез оператор само няколко седмици след световната му премиера.

В Европа обаче телефонът може да се намери на доста по-ниска цена. Така например версията със 128 GB в Германия струва 899 евро, а по-евтиният вариант може да се намери при оператор за 699 евро. В Англия моделът се продава за 699 паунда.

Справка на Investor.bg обаче показва, че и в България моделът може да се купи за значително по-ниска сума. В специализирания сайт smartphone.bg апаратът струва 1799 лв, а в Техномаркет Европа – 1899 лева без договор към оператор. В Ozone.bg пък има предварителни записвания за модела на цена от 1399 лв.

Apple стартира продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus в Съединените щати и в други пазари на 19 септември. В първия уикенд на продажби Apple успя да продаде рекордните 10 млн. броя от iPhone 6 и iPhone 6 Plus.

Oще технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: MteliPhone 6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
2
 
! Отговори
ники преди 9 години
В комплекта има зарядно и слушалки не се притесняваи за това!!!
99
7
 
14
 
! Отговори
AZ преди 9 години
ТАЯ КЮСКИЯ МОГАТ ДА Я ФАНАТ И ДА СИ Я ЗАВТЪР НЯКЪДЕ , ИМА В ПЪТИ ПО ДОБРИ ТЕЛЕФОНИ И В ПЪТИ ПО ЕВТИНИ НА САМСУНГ , НТС , СОНИ И ЛЕНОВО . НЕЗНАМ КОЛКО ОГРАНИЧЕН ТРЯБВА ДА СИ ДА ДАДЕШ МАСА ПАРИ ЗА ТОЗИ КИЕК
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля да си го поръчам от мтел, но искам да ви попитам дали трябва да си поръчам зарядното отделно и също отделно кабел за зареждане, защото четах някъде, че от предния модел не стават, а при този не са включени в комплекта? Оригиналните са около 200 лв, ако някой се интересува, което мисля, че е добреКакво мислите?
97
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някой отдолу беше написал, че телефонът бил луксозен, хаха, ти добре ли си, момче, това е масовка, в щатите всеки има такъв, дори *** по гетаталуксозно беше едно време верту и т.н. но там цените са другиточно защото *** си мисли, че е лукс ментел продават на тая цена, никой нормален по света не би си купил за тия пари
96
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много добри цени.тъпотата трябва да се наказва.
95
2
 
22
 
! Отговори
Петков преди 9 години
тука в германия излиза 240 евро с договор за две години по 10 евро намесец за телефона се плащаобаче аз ще пропусна понеже повече ми допадат андроид телефоните и си взех HTC M8 които е с метален корпус и пет инчов дисплеи от мтел слагат космически надценки , без тарифен план струва 2399,99 докато в ebay се продава свободно на цени от 700 евро което означава че мтел слагат минимум 1000 лева надценка като се има предвид че са мобилен оператор и телефоните ги получават на цена много под 700 евро
94
6
 
19
 
! Отговори
да преди 9 години
тия се побъркаха.. 1800 лв за телефон.. безумие.. много интересно какво това чудо има повече от смартфони на Самсунг и Сони, които са наполовина на цената му.. комплексарски работи.. и за тия, които плачат по съперничеството на iPhone.. много здраве ще имате.. най-обикновен телефон с всички минуси на изработката.. да не говорим, че с всяка година софтуера им става все по-голям клозет... така, че си спестете рекламата колко наземно невероятен е тоя телефон..
93
31
 
23
 
! Отговори
... преди 9 години
Не усещате ли как злобата и завистта ви съсипват? Продуктите на Епъл са качествени, не са евтини,луксозните продукти не са по джоба на всеки, но това не означава, че трябва да се плюе и да се обяснява колко зле били. Зле са тези, които допълнително оскъпяват и без друго скъп продукт в отвратително бедна държава. Зле са и тези, които превърнаха световното население в малоумно стадо консуматори, стадо тревопасни, които се мислят за хищници и не спират да плюят в отчаяните си опити да захапят.
92
1
 
35
 
! Отговори
бачо преди 9 години
Едно време на индианците от Инка в северна Америка испанците така са ги лъгали давали им блештукащи стакълца ,а те им давали злато,защото имали в изобилие,че и сега залъгват те с какви ли не джаджи,а ти вземат парите.
91
5
 
38
 
! Отговори
Св преди 9 години
Имал съм смартфон (не iphone). След седмица осъзнах, че го ползвам само за "фон" без "смарт"-а. Сега съм с нокиа 101. Има и фенерче. Тая сутрин отново ми напомни за добрия избор, както си говорих го изпуснах на тротоара. Стана на 4 части. Сглобих го и след половин минута пак си говорех. Освен това е давен в леген с вода и безброй пъти изпускан. За момент си представих сърцето ми, ако изпусна джаджа за 2 бона. А и като се сетя как се гъне като Американското знаме над Белия дом ...
90
5
 
12
 
! Отговори
hajvanko преди 9 години
Pri nas v Canada e 229$ ili okolo 300 lv. s dvegodishen dogovor.
89
5
 
39
 
! Отговори
техник преди 9 години
Ха ха....за пореден път България се гаври с народа си. На договор в Европа струва 700? а Мтел ви мародерства. И недейте да треперите от вълнение защото не е нищо особено в сравнение с 5 тицата или с някой друг от високата класа каъо например самсунг s4" s5 или lg g2, g3. Съветвам ви да не бързате защото Aple е започнал да изтегля устройствата си поради проблем в софтуера, също така има доста оплаквания от ОГЪВАНЕ на телефона и това е поради некачествения метал. Успокойте се всичко е манипулация
88
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Te i mercedesite sa skypi ama vseki seliak kara ...
87
8
 
56
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Айпад, айфон, айcиkтиp!
86
67
 
9
 
! Отговори
цонко преди 9 години
ох поръчах си го днес от мтел! нямам търпение да го пипна след толкова дълго чакане :(Най-невероятната джаджа създасане от великите епъл!
85
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тези пари ще си купя нексус и ще си карам 10 дена сноуборд в алпите! Еднакви джаджи,само дето единия върви с елегантна екскурзия: )
84
6
 
14
 
! Отговори
лелееее преди 9 години
страшен "евтинджак"
83
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз никога не бих дал толкова пари, особено при условие, че вече няма нищо уникално. В крайна сметка какво получаваш за толкова пари??? Същото което и за поне 2 пъти по-малко. Преди пне концепция имаха, а сега айфон е като всички телефони. Незнайно защо понеже отпред има АЙ трябва да е последен писък на модата....някакси жалко е. Освен това вече няма нищо уникално като приложения...Андроид има всичко.
82
2
 
59
 
! Отговори
hah преди 9 години
Kogato iPhone 6 nauchil cenata SI v mtel se ogunal ot smiah ...
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дам, ама бедния български народ дето се жалва повече и от еврейте как няма пари накупи десетки хиляди за има-няма месец.