През 2025 г. пускат модерни влакчета в лондонското метро

Те ще разполагат с предупредителни LED светлини, дигитални екрани и климатици
13 окт 2014 16:43, Елена Кирилова
13
През 2025 г. пускат модерни влакчета в лондонското метро
Илюстрация: TFL Facebook page

Лондон  определено се вълнува за новите влакове в метрото си. През миналата седмица британската столица разкри за първи път как ще изглеждат новите превозни средства. Когато мотрисите бъдат пуснати в експлоатация за първи път около 2025 г., те ще донесат доста нови подобрения за хората, които ги използват, пише The Verge.

Новият дизайн на влаковете ще позволи разхождането на пътниците по цялата им дължина. Това ще освободи голямо пространство, което преди се губеше при отделянето на вагоните. Входовете пък са разположени равномерно и разполагат с двойни врати, което означава, че хората ще могат да се качват и слизат много по-бързо от мотрисите.

Новите влакове са по-къси, което ги прави по-гъвкави. Така те могат да спират по-близо до самата станция, така че между тях и пода да не се образува дупка.

Превозните средства разполага с редица малки подобрения, сред които ленти от LED светлини по вратите, които могат да мигат в червено, за да предупреждават пътниците кога вратите се затварят. Освен това всички реклами и означения във влаковете ще бъдат показвани на дигитални екрани вместо на хартия. Някои от линиите на метрото, които минават най-дълбоко под земята, за първи път ще разполагат с климатици.

Във влаковете ще има безжичен интернет. Едно от най-важните нововъведения обаче е, че влаковете ще са без водачи, въпреки че се предвижда да има персонал, който да работи в мотрисите.

Как ще изглеждат новите метровлакове в Лондон можете да видите в галерията на Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
До стажанта-преводач преди 9 години
И как точно по-късата дължина на влака ще им позволи да спират по-близо до станцията и да няма дупка между влака и пода? Въобще някой проверява ли това, което се опитвате да превеждате?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко пакитата в лъндън ще ги направят на г*з новите влакчета за по малко от месец
8
1
 
1
 
! Отговори
пфф преди 9 години
Така като чета, въпросните "нововъведения" ги има дори в метрото в Букурещ още от преди 5-6 години. В метрото в Лондон верятно истинските въведения ще са в това как влаковете се представят и какви автоматизирани процеси и защити имат, но Нюз.бг нали са си от село - явно ги вълнува само "грима" на влаковете...
7
0
 
1
 
! Отговори
от извора преди 9 години
Малко сте в грешка в дата, годината в която ще бъдат пуснати е 2020г, както следва Пикадили, Бейкърлуу и Сентрал. Източник: лбц.цо.ук
6
0
 
2
 
! Отговори
пловдивчанин преди 9 години
Wi-fi - най-накрая!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sssне, не е по-широка мотрисата.ама не е и по-къс влака, по-къси са вагоните.да не очакваш от журналист да мисли и превежда едновременно?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лондон ще замине с бързия през 2025
3
2
 
8
 
! Отговори
sss преди 9 години
"Новите влакове са по-къси, което ги прави по-гъвкави. Така те могат да спират по-близо до самата станция, така че между тях и пода да не се образува дупка"Е не с това избихте рибата. Все едно си паркират минито до тротоара. Това е влак. Може би имате предвид че мотрисата е малко по широка за да я няма прослувутата дупка, за която междудругото се предупреждава на всяка станция така че чак е станала един от символите на Лондон и даже има 100 тина вида сувенири "mind the gap".
2
1
 
16
 
! Отговори
М преди 9 години
До 1: Някои от нас се интересуваме, защото не сме коне с капаци. Айде обратно на село!
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2025 г., ей го е къде е, "само" след 11 г. А защо тази новина трябва да ни интересува, в Лондон ли живеем???