Samsung вгражда системата Tizen в своите телевизори

Компанията вярва, че софтуерът ще ѝ донесе нови успехи
Обновена: 5 яну 2015 21:44 | 5 яну 2015 18:42, Елена Кирилова
23
Samsung вгражда системата Tizen в своите телевизори
Снимка: архив Ройтерс

Операционната система на Samsung Electronics, която трябва да стане конкурентна на тази на Google, се насочва от телефоните към големите телевизори. Това се случва, тъй като южнокорейската компания се опитва да се възползва от процъфтяващия интерес към интелигентните устройства в домовете, предава Bloomberg.

Най-големият производител на телевизори в света ще представи първите си устройства от този тип със софтуера Tizen по време на Consumer Electronics Show (CES) през тази седмица. Всичките му модели, които могат да се свързват с интернет, ще използват операционната система до края на годината. Компанията може да покаже на CES и как телевизорите ѝ могат "да общуват" с перални, хладилници и прахосмукачки в дома.

Мениджърите на Samsung се опитват да преосмислят ролята ѝ, превръщайки я в производител на продукти, свързани с интернет. Идеята е по този начин фирмата да грабне дял от пазара, който може да достигне 7,1 трлн долара до 2020 г. Samsung възнамерява да генерира приходи от Tizen и други услуги, свързани с нея, както правят Apple и Google благодарение на техните операционни системи.

"При смартфоните няма шанс Tizen на Samsung да се справи с двете доминиращи операционни системи“, твърди Клер Ким, анализатор на Daishin Securities. “Но при телевизорите корейският концерн може да има шанс“.

Samsung е изправена пред силно предизвикателство по отношение на продажбите на смартфони. Тя отчете най-ниската си печалба за тримесечие за повече от две години насам. Оперативната печалба на подразделението ѝ за телефони, което е най-големият генератор на приходи за нея, отчете спад със 74% през тримесечието, приключило през септември. Продажбите пък се свиха с 33% през същия период.

Това накара компанията да търси нови източници на приходи.

Изграждането на бизнеса с телевизори около Tizen ще помогне на компанията да създаде „много по-интелигентна и интегрирана система“, твърди Уон Джин Лий, изпълнителен вицепрезидент на Samsung Electronics.

Със същата операционна система ще работят и умните часовници Geаr 2 и Gear 2 Neo, които излязoха на пазарите през април 2014 г. И двата са съвместими с телефоните на Samsung от серията Galaxy.

Компанията трябва да подобри своята конкурентоспособност, като продължи да работи по умни устройства за дома, посочват от ръководството ѝ.

Samsung ще бъде най-големият изложител на потребителска електроника на събитието в Лас Вегас, където ще покаже телевизори, таблети, смартфони, принтери и камери. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Samsung
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за всеки влак си има пътници
16
0
 
6
 
! Отговори
mathur преди 9 години
Да намалят цените и ще печелят. От Китай много хубави модели с много ниски цени , добро качество и добри параметри.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекрасна идея! Ако се сдобия с кръгла стая с радус дваесе метра ще си купя четириесе талевизора от тия вдлъбнатите и ще ги нарЕдя в кръг!
14
2
 
1
 
! Отговори
Дъ Бест преди 9 години
То и баба ми продължава да си гледа "Велико Търново"-то , ама ако всички правим така , ще си припомним отминали епохи
13
12
 
19
 
! Отговори
снимки и филми преди 9 години
До АнонименЮжна Корея е колония на САЩ, докато Северна Корея е свободна страна.
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката виждате нагледната разлика между Южна Корея (свобода,демокрация и пазарна икономика) и Северна Корея (Вожд и генерали с тенекиени медали-глаааад).
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези работи всеки инженер може да направи , вградени системи има в какво ли не.. сега му е дошло времето и е достатъчно евтино , човек да може да си позволи компютър във всяко устройство..
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименzada slediat . camerite na televizorite mogat da badat vklucheni bez televizora da raboti
9
14
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен 10 В САЩ може и да слухтят, но в Русия само това правят, а и неудобните ги застрелват по входовете, взривяват в асансьорите и тровят с полоний.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах тези "умни" системи и софтуери с какво ще ми променят гледането на телевизия- с нищо. И за какъв *** всичките ми уреди трябва да имат интернет и да си комуникират помежду си не е ясно... На мене ми е важно фурната ми да готви, а не да да предлага интернет, да ми иска ъпдейти на софтуера, а най-малко пък ми е притрябвало да си комуникира с прахосмукачката ми...
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Компанията може да покаже на CES и как телевизорите ѝ могат "да общуват" с перални, хладилници и прахосмукачки в дома."Ехааа, невероятно... И какъв е смисъла от тази простотия?
6
2
 
18
 
! Отговори
до Шоп преди 9 години
След мега издънката на САЩ, в която се оказа, че са подслушвали не само собствените си граждани, а цели държави, простотийките ти нямат никаква стойност.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен #6Колко пък толкова мобилни OS има? iOS и Android са в обръщение, като само Android е с частичен Open Source. Мобилните OS Mozilla и Ubuntu са незабележими все още.
4
15
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Руснаците и корейците със сигурност ще ги гледа Биг Брадър. Там властите ползват технологиите само за шпионлук.
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има сума ОС за телефони , с open source , с linux ядро. ..
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Линукс.
1
1
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До АнонименДА!Но само виртуално...