На какво дължи успеха си Apple?

Единият ключ към добрите ѝ резултати е Китай
27 яну 2015 17:40, Елена Кирилова
18
На какво дължи успеха си Apple?
Снимка: архив Ройтерс

Невероятният растеж на Apple в началото на това десетилетие я превърна в най-високо оценяваната технологична компания на планетата. След това настъпи период на забавяне на растежа. Но когато Apple обяви резултатите си за първото фискално тримесечие по-късно днес, тя ще бъде напът да настъпи педала на газта отново, пише Quartz.

Анализаторите очакват Apple да отчете продажби за тримесечието, завършващо през декември, в размер на 67,5 млрд. долара, което е със 17% повече спрямо предходната година. Това ще бъде най-големият ръст на Apple за последните две години, след като през декември 2012 г. отчете повишение от 18 на сто.

Кой е двигателят на растежа на Apple? Отговорът е един: iPhone.

Някои анализатори смятат, че Apple може да обяви повече от 70 млн. продажби на iPhone през тримесечието, а това може да се окажат най-големите ѝ продажби до момента.

В действителност iPhone, който обикновено представлява повече от половината от общите продажби на Apple, стои зад растежа на компанията през почти всяко тримесечие.

Mac, чиито продажби се свиха за известно време, сега набира отново сили и може да постави нов рекорд по продажби. От своя страна напоследък iPad е по-скоро източник на разочарования.

Другият голям ключ към успеха на Apple е Китай.

Financial Times цитира анализатор, който смята, че Apple има повече продажби на iPhone в азиатската страна, отколкото в САЩ, през тримесечието.  

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успехът им се дължи на тъпите американци и масите от други американизирани нации, които не знаят, че айпод е марка, а не вид мп3 плеър, и като отидат в магазина просто казват: Дайте ми един айпод! (или айфон, което може би си мислят, че е синоним на смартфон).
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупаците винаги са много повече от умните хора...Това е в основата на успеха на Apple...
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се кефя когато разни собственици на айфон фордо и презрително кажат. "ios няма нищо общо с бъгавият андроид.."А то дори интерфейсът им е еднакъв..
11
3
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
Успехът си Apple дължи на:- ненадминатите си продукти, в случая iPhone 6/6+- на поумнялите Android потребители, които са 85%+ от купувачите на новите iPhone 6 и iPhone 6+Най-после светлина на Android уличката... :)
10
7
 
9
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Истината е, че Епъл направиха смартфона такъв какъвто е, с пускането на Айфон 1.Айфон наистина работи. Андроид е пълна боза! /сега за това очаквам само минуси/.В момента съм на WindowsPhone. Доста съм впечатлен. Преди до го купя бях бая резервиран. Оказа се, че греша.И преди да ме коментирате, имайте предвид, че съм работил с всички поколения на Айфон и сумати Адроиди.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дължи се на безкрайният брой овце на тази планета...
8
9
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
Дължи се на това, че екосистемата им е затворена, поради което се получава продукт, който работи както трябва. В момента ползвам висок клас телефон с Андроид и не съм доволен. С нетърпение очаквам момента, в който ще се реша да се разделя с парите за iPhone.
7
3
 
11
 
! Отговори
До ##& преди 9 години
Кое е орязаното (примери, че съм тъпичък)?
6
15
 
11
 
! Отговори
##& преди 9 години
На тъпотията човешка се дължи! Лъскави дрънкулки с орязана функционалност на изключително завишена цена.. А, и на суетата също:-) ееее, скивай аз съм с новия айфоун.. Е, трябва да призная, че дисплея е много добър иначе егати крапа!
5
7
 
13
 
! Отговори
Den преди 9 години
По-голям от айФоня няма, както и да го сучете и увъртате няма как да стане. Apple го докарва най-добре като цялостно изпълнение (вкючително поддръжка). Никой не се справя толкова добре - блъскай хардуеър и се бий по гърдите, е па че не става така. Нямам айФон, а андройд и от кога чакам за lollipop ама на таратанци... Гугъл да вземат да ъпдейтват сами а да не чакат производителите на хардвеър, щото те имат най-малък интерес да ъпдейтват на телефони който не са последен модел.
4
6
 
14
 
! Отговори
виктор преди 9 години
До АнонименЗащо просто не си признаеш, че си сметкаджия и не ти се дават повече пари за Айфон?
3
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вие побъркахте ли се?Iphohe се купува,защото е мода,иначе за много по-малко пари,ще си вземеш доста по-добър телефон
2
15
 
14
 
! Отговори
Тт преди 9 години
Дължи се на отличната сглобка, хардуер, софтуер и на некадърността на останалите.
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На това, че хората не искат смартдфони, а бижута, Макар че и откъм дизай издиша тотално, ама нали важното е каква е общоприетата, наложена от медиите "истина", няма значение останалото. Казват, че е с як дизайн и че дизайнът е най-важен, значи е така.