Twitter с най-големи инвестиции за изследвания и развитие

Ръстът на приходите на компанията през миналата година е надминат от само една компания
4 фев 2015 16:05,
0
Twitter с най-големи инвестиции за изследвания и развитие
Снимка: архив Ройтерс

Рядко се случва, но от време на време правим откритие на финансовия пазар като никое друго, пише Market Watch.

Има нещо около Twitter, която ще публикува отчета за печалбата си на 5 февруари, след като затворят пазарите. Предварителният поглед върху печалбата ще се фокусира върху финансовото състояние, очакванията на инвеститорите, но най-вече върху най-атрактивната история и риск в големите технологии, които Market Watch са виждали през последните години.

Няма друга компания като Twitter. Нека да видим всички други компании в Северна Америка с капитализация над 20 млрд. долара във всички индустрии – общо 264 компании. Нека да сложим разходите за изследвания и развитие (R&D) за всеки долар приходи на y-оста и същите тези разходи за всеки долар оперативни разходи на x-оста.

Виждаме, че Twitter е похарчил 80 цента от всеки долар приходи за R&D миналата година. Нито една друга фирма в това семейство дори не е похарчила 30 цента. Имайте предвид тази таблица, докато се придвижваме през огромния залог на компанията върху самата нея.

Нека да спрем фокусирането върху вярването, че по някакъв начин Twitter не расте. Отдолу се вижда тенденцията на приходите на компанията през цялото ѝ съществуване.

Можем да видим ръст на годишните приходи от малко над 300 млн. долара до 1,2 млрд. долара днес. Това е, митът е разбит – Twitter има огромен ръст. Ще сравним този ръст с този на сходни компании скоро.

Twitter залога неимоверно върху R&D, което не може да бъде видяно в нито една компания с нейната големина на финансовите пазари.

Маржът на печалбата на Twitter е по-лош от този на всяка една друга компания в тази група. Също така ръстът на приходите на компанията през миналата година е надминат от само една компания.

Имаме това невероятно съвпадение на събития, при което разходите на Twitter за R&D са абсолютно безпрецедентно високи, ръстът на печалбата е огромен, а маржът на печалбата е също безпрецедентно нисък. Просто няма друга компания като Twitter.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: социални мрежиtwitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари