Sony отчете добри финансови резултати, с които успокои инвеститорите

Компанията се радва на скок на продажбите
5 фев 2015 21:09,
0
Sony отчете добри финансови резултати, с които успокои инвеститорите
Снимка: архив Ройтерс

Кибератаката срещу Sony накара компанията да забави официалното представяне на финансовите резултати през януари. Въпреки това чакането си струваше, твърдят анализатори. По-добрите от очакваното резултати, публикувани в четвъртък потвърдиха вярата на инвеститорите в японския гигант, пише CNBC.

Предварителните резултати показват, че оперативната печалба на Sony се е удвоила до 178,3 млрд. йени (1,52 млрд. долара) за периода октомври-декември 2014 г. Това е значително над очакванията в проучването на Ройтерс за 96,6 млрд. йени. Продажбите са се увеличили с 6% до 2,56 трлн. йени, надхвърляйки средното ниво за 2,38 трлн. йени.

„Това е обрат, който се случва веднъж на десетилетие”, заяви старши анализаторът от Jefferies Атул Гойал. “(Sony – бел. ред.) се промени и се фокусира върху доходоносни бизнеси“, като конзоли, виртуално съдържание и сензори за изображения.

„Всеки един отдел бе на печалба – няма загуби при продължаването на дейността където и да е в компанията за пръв път от много време насам“, заяви главният редактор на Japan Executive Network Джай Нелсън.

Sony също така обяви подобрена перспектива за цялата фискална година, приключваща през март. Очаква се компанията да отчете нетна загуба от 170 млрд. йени спрямо предишната прогноза за загуба в размер на 230 млрд. йени.

Проблемът с компютърната ѝ мрежа след кибератаката върху филмовия отдел попречи на японската компания да предостави окончателните данни за тримесечието. Резултатите ще бъдат оповестени през март.

Вследствие на представения отчет листнатите на борса в Токио акции на Sony поскъпнаха с над 16% в четвъртък.

„Продължаващото преструктуриране, което главният финансов директор Неничиро Йошида преследва доведе до обрата“, заяви още Гойал. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg,

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари