Amazon спира дейността си в Крим

Компанията е изпратила официални писма до своите абонати
Обновена: 6 фев 2015 20:41 | 6 фев 2015 20:41,
37
Amazon спира дейността си в Крим
Снимка: архив Ройтерс

Онлайн търговецът Amazon предупреди своите потребител в Крим да изтрият акаунтите си до 13 февруари. Ако това не стане доброволно, регистрациите ще бъдат прекратени принудително, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Според информацията Amazon е изпратила официални писма до абонатите си в Крим. В тях като мотив за мярката са посочени икономическите санкции, наложени от правителството на САЩ.

От ТАСС напомнят, че Amazon съвсем не е първата американска компания, която прекратява дейността си на Кримския полуостров, анексиран от Руската федерация преди година.

В началото на февруари Google спря поддръжката на редица свои услуги за клиентите от Крим. Към този момент гражданите на полуострова не могат да обновяват приложения от онлайн магазина на Google.

На 30 януари и eBay съобщи, че няма да може да организира пълноценно работата си на полуострова. От компанията съобщиха, че поради сложната обстановка в Крим ще прекратят дейността си там.

„Очакваме с нетърпение момента, когато обстоятелствата в региона се подобрят и ние се върнем в Крим и обезпечим стабилната работа по всички наши услуги”, се казва в официално писмо на eBay, цитирано от ТАСС.

Дъщерната компания на eBay – PayPal, пък спря дейността си в Крим на 23 януари.

Медията припомня, че в края на 2014 г. президентът на САЩ Барак Обама подписа указ за нови санкции срещу Русия. Документът налага прекратяване на икономическите връзки между САЩ и Крим чрез забрана на износа на американски стоки, технологии и услуги в Крим, както и забраната за внос на стоки и услуги от Крим в Щатите.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Amazonкрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!! УТРЕ РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ КУПЯТ ХЛЯБ. ДА ВИ ГО НА В АМАЗОНА ТРИПОЛОВ.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужасна новина! Обявиха "код червено" по руските новини...
4
3
 
22
 
! Отговори
Леле страх преди 9 години
Леле, какво ще правят сега в Крим!?! Ауууууу, ужасТ!
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ПЪК ЗА ПРЪВ ПЪТ ГИ ЧУВАМ ТЕЗИ АМАЗОН. ДА НЕ БИ ДА ПРОИЗХОЖДАТ ОТ БИЗОН?
2
33
 
20
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 9 години
Само за тайгата сте......Самоизолирането на Русия е пагубно за нея......Русия може по територия да е една шеста от света, но по икономика е.....след Бразилия!?
1
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
amazon спряли дейността си в Крим , дреме им , та като спрат дейността си , на ли те губят печалба , това да не са благотворителни организации , на жителите на Крим , това има значение , колкото на Българите , ако има кажат че amazon и ebay , ще спре дейността си в България , те ги няма в България , но и това няма никакво значение дали ги има , живота продължава