Amazon спира дейността си в Крим

Компанията е изпратила официални писма до своите абонати
Обновена: 6 фев 2015 20:41 | 6 фев 2015 20:41,
37
Amazon спира дейността си в Крим
Снимка: архив Ройтерс

Онлайн търговецът Amazon предупреди своите потребител в Крим да изтрият акаунтите си до 13 февруари. Ако това не стане доброволно, регистрациите ще бъдат прекратени принудително, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Според информацията Amazon е изпратила официални писма до абонатите си в Крим. В тях като мотив за мярката са посочени икономическите санкции, наложени от правителството на САЩ.

От ТАСС напомнят, че Amazon съвсем не е първата американска компания, която прекратява дейността си на Кримския полуостров, анексиран от Руската федерация преди година.

В началото на февруари Google спря поддръжката на редица свои услуги за клиентите от Крим. Към този момент гражданите на полуострова не могат да обновяват приложения от онлайн магазина на Google.

На 30 януари и eBay съобщи, че няма да може да организира пълноценно работата си на полуострова. От компанията съобщиха, че поради сложната обстановка в Крим ще прекратят дейността си там.

„Очакваме с нетърпение момента, когато обстоятелствата в региона се подобрят и ние се върнем в Крим и обезпечим стабилната работа по всички наши услуги”, се казва в официално писмо на eBay, цитирано от ТАСС.

Дъщерната компания на eBay – PayPal, пък спря дейността си в Крим на 23 януари.

Медията припомня, че в края на 2014 г. президентът на САЩ Барак Обама подписа указ за нови санкции срещу Русия. Документът налага прекратяване на икономическите връзки между САЩ и Крим чрез забрана на износа на американски стоки, технологии и услуги в Крим, както и забраната за внос на стоки и услуги от Крим в Щатите.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Amazonкрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След това съобщение е настъпила паника сред жителите на Крим. Един на хиляда в Крим е чувал за такава фирма, а от всички жители пет са пазарували от американския сайт. Говори се че, предпочитат да им спрат руския газ, отколкото достъпа до Амазон.
25
1
 
4
 
! Отговори
атанас преди 9 години
До АнонименНормално е всяко нещо да си има алтернатива, но всяка една от тези, които си споменал е в пъти по-некачествена - и като качество на предлаганите стоки и като user expirience и като сигурност.
24
3
 
14
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Умрял някой за амазон
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами така са се затварят в рускоезичните и китайските портали. VK. вместо facebook. 1mobile market вместо Google play. Aliexpress вместо ebay за техника. Книги може да се поръчат от английския bookdepository вместо amazon. Книгите са по-скъпи, но са с безплатна доставка и излиза по-евтино.
22
3
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Да им спират и Гугъл, и Скайп, и Фейсбук, и Туитър, и ЛинкдИн! Да видим как тримата кримски потребители на тези портали ще си ползват ВКонтакте и окото им няма да мигне. :)))
21
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те първо водата да пуснат, а за amazon може и наистина да не са чували ушанките.От март миналата година не са вземали душ.
20
19
 
17
 
! Отговори
атанас преди 9 години
Amazon и eBay са най-големите онлайн търговци в света. PayPal е най-голямата платформа за онлайн разплащания в света. Аз си мислих, че сме 2015 г., а не 2005 г. Направо съм шокиран от неосведомеността на българския онлайн потребител, че и поради някаква странна причина изтъквате като нещо естествено това, че не знаете какво представляват. И да разясня още нещо - онлайн търговци означава, че можете да си поръчате стока по интернет - да, наистина е възможно, да не повярва човек.
19
11
 
13
 
! Отговори
До Анонимен - 11: преди 9 години
Ами и аз не ползвам "Amazon" (дори и не знам какво е) и точно по тази причина НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ ДАЛИ НАИСТИНА Е ЗАГУБА ИЛИ НЕ! Не разбирам само след като и ти явно си нямаш никаква представа какво е и изобщо не го ползваш как с лекота изказваш подобни "компетентни" мнения по въпроса?!?
18
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Крим не им трябва САЩ Ес или който и да било друг!Те си имат Русия и евра- Азис съюз!
17
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От коментарите се разбира, че нашенци пазаруват главно от пазарчето на края на улицата и в такъв смисъл нямат проблеми със спирането на който и да е сервиз за нормални съвременни (и заети) хора. За коментарите че имало алтернативи... няма дори да се опитвам да ви отварям - стойте си залупени. :-) Пазарувайте си Али-Баба и си представяйте, че е като Амазон. :-) Ама каво предлагам аз... бягайте до пазарчето сте Ок.
16
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега Путин да отговори подобаващо и да изтегли томовете на Ленин от американските книжарници!Ще видят те!
15
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тримата потребители на амазон от Крим сега си скубят косите от мъка ....
14
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма да купя нищо от Амазон в знак на протест!
13
3
 
28
 
! Отговори
до джедай мастър преди 9 години
Защо да съм ограничен, напротив имам избор измежду стотици онлайн търговци. По-скоро ти си ограниченият, ако ползваш само амазон. ;)
12
4
 
27
 
! Отговори
Абориген преди 9 години
Глупости .... 85% ползват VPN проксита и Тор за целта и избягват забраните а големите търговци като apple Амазон и тн умишленно си затварят очите ... така че стига глупави новини без никакъв смисъл
11
2
 
29
 
! Отговори
Кримчанин преди 9 години
Ужас! Сега какво ще правя? Ще трябва да си тегля книги и музика безплатно от торентите... Не, не мога...ИСКАМ ДА ПЛАЩАМ НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ !!!
10
0
 
32
 
! Отговори
тато преди 9 години
Киталския Али Баба нали работи и без това всичко се произвежда там.
9
20
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До Анонимен 11 "Аз и без да съм санкциониран изобщо не ползвам амазон, така че мога да си представя..."===Това, че ти си ограничен, по никакъв начин не значи, че Земята е спряла да се върти за останалите хора.
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре в Крим ще свалят знамената наполовина и ще обявят тридневен траур...
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз и без да съм санкциониран изобщо не ползвам амазон, така че мога да си представя каква огромна "загуба" е за повечето кримчани. Сигурно ако не го бяха пуснали по медиите никой нямаше да разбере, че ги няма.