Samsung пуска смартфон с дисплей, покриващ три от страните му

Компанията е готова да се завърне към иновациите
11 фев 2015 17:14, Елена Кирилова
21
Samsung пуска смартфон с дисплей, покриващ три от страните му
Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics планира да пусне на пазара две нови версии на своя ключов продукт – смартфонът Galaxy S през следващия месец, включително и модел с дисплей, който покрива три от страните на устройството, твърдят източници, запознати с въпроса.

И двата телефона ще имат метални корпуси и ще използват най-съвременните процесорни чипове на Samsung, пише Bloomberg, позовавайки се на източниците, пожелали анонимност. Вторият модел ще бъде представен на Mobile World Congress в Испания и ще има само преден екран. И двата телефона ще имат 5,1-инчови екрани.

Samsung проучва новите устройства на Apple, отстъпвайки от своя пазарен дял, след като телефоните с по-големи екрани превзеха продажбите в сегмент, в който Galaxy е пионер. Най-голямата азиатска технологична компания използва уменията си по отношение направата на дисплеи и чипове, за да се върне към иновациите и да се опитва да съживи печалбите си, които отбелязаха спад в три поредни тримесечия.

Компанията представи първото си устройство с двустранен екран миналата година. Става дума за Galaxy Note Edge, телефонът с 5,6-инчов дисплей, който се извива и стига до дясната странична част на устройството, така че потребителите могат да четат съобщения и новини под ъгъл.

Новите телефони Galaxy, разработени в рамките на проекта „Project Zero”, ще имат метални панели, направени от BYD Electronic International, коментира един от източниците. Тя е дъщерно дружество на китайския автомобилен производител BYD, част от който е собственост на компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway.

Samsung отказва да коментира темата.

Apple

Samsung намекна за новия екран в поканите за събитие, което ще се проведе на 1-ви март в Барселона по време на Mobile World Congress – същото събитие, на което миналата година показа Galaxy S5. Продажбите на S5 не успяха да постигнат успехите на предшествениците му. На поканите, изпратени на 3-и февруари, не се споменато името на новия продукт.

Samsung загуби преднината си на световния пазар на смартфони през последното тримесечие, докато Apple стана най-големият производител. И двете компании са продали 74,5 млн. смартфона през четвъртото тримесечие и имат пазарен дял от 19,6%, посочва Strategy Analytics.

Xiaomi, Lenovo

Iphone 6 и iPhone 6 Plus на Apple могат да се похвалят с най-голям дял от пазара в Китай, където потребителите търсят по-големи устройства, които да изпълняват едновременно ролята на телефон и таблет.

Това се отрази негативно на Samsung, която се опитва да разграничи от китайските производители като Xiaomi и Lenovo.

Samsung планира да използва своите микропроцесори в следващия Galaxy S. Фирмата се отказа от чиповете на Qualcomm, тъй като те прегряха по време на тестовете, твърдят хора, запознати в с въпроса.

Докато Apple, Xiaomi и Lenovo печелят нови клиенти, приходите на Samsung спадат.  

Още технологични новини можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименпоследните новини са, че ще има edge и от ляво, сайтът е отразил тази новина
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
покрива 2 от страните му... а днес.бг не може да брои
14
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 9 години
До АнонименЗа да са готови да дават двойно, явно има нещо в продукта, което да си заслужава да го правят. Айде стига сте изкарвали, че всичко е маркетинг, все едно маркетинга е измислен и е запазена марка само на Епъл.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Епъл трябва да си вдигнат още цените. Имат си определена група от хора /няма да ги определям, знаете ги какви са/, които биха дали и двойно повече за същото. :)
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. apple не произвеждат хардуер само го сглобяват.2. половината части в iphone са произведени от самсунг, останалите от sharp, lg, sony, intel.3. Самсунг имат по-добър хардуер в телефоните си, но за жалост ползват андроид, от друга страна андроида е безплатен и за това и крайната цена на телефоните е по-ниска.
11
10
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
SAMSUNG = COPY & PASTE
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 10Ябълката надува цените и такива като тебе лапат мухите докато се редят на опашки за телефони на тройна цена! И после имат добри финансови резултати :) За качеството може много да се говори и примери бол как ябълката прави глупости с умния си софтуер!
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако искаха да копират наистина ябълката, да си бяха направили софтуер.--------На ябълката й е здрав хардуера! Затова струва 2 пъти повечеСамсунг също могат да пуснат телефон за 1000 евро, който е супер бърз и удобен. Ама няма кой да купи после.
8
5
 
8
 
! Отговори
martony преди 9 години
Бързат, бързат самсунг да са първи, да са отгоре, да покажат че могат повече. Но да не забравяме, че са държавна фирма! И при тях всичко се прави като да се убие номера. За къв *** им е такъв телефон, като ползват мега неудачния софтуер на Андроид?!Ако искаха да копират наистина ябълката, да си бяха направили софтуер.
7
2
 
0
 
! Отговори
georgi chinkov преди 9 години
Моля предвид риск от пране на пари, социологически агенции да проверят клиентите на Мтел с извадка. Според Телеком Австрия през 3-то тримесечие те са 4,137.2 хил. На 10ти Фев 2015 ще изнесат нови данни. Видяли сте опашки за 3-4 месеца поне в някои молове пред операторите.
6
2
 
0
 
! Отговори
georgi chinkov преди 9 години
имаше някакви промоции (ценова война), има и критчно ниво на мрежата след което тя се разпада бързо. Вижте и придобитите клиенити от другите оператори.Миналата година аз трябваше да намеря номер от Мтел Контакт и от 100-200 попитани в центъра магазини да ми услужат с услугата за два лева, 10-20 бяха към Мтел от тези, които ми отговориха. Но може и по-професионално да се направи.see how Vivacom in Bulgaria is leading a kind of price war against Telekom Austria Mtel in Bulgaria and
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Do 2 majorskiНе, от *** не ми остана време.
4
7
 
16
 
! Отговори
rldk преди 9 години
Всички знаят че русия прави най-хубавите смартофни, луксозни коли, вина, самолетиу космически кораби, хапчета за потентност, в русия от години успешно се прилага лекарство срещу спин но на запад е забранено защото е руски патент... /Волен
3
10
 
9
 
! Отговори
Do 2 majorski преди 9 години
Haha pii si hap4etata
2
16
 
22
 
! Отговори
majorski преди 9 години
И кое е новото тука ...Руснаците направиха Смартфон с два дисплея (еин на гърба на телефона ) преди 3 години ....преди 3 месеца излезна втора версия ...даже при тях е по умно направено понеже 2 -рия дисплей е черно бял, телефона може да се използва и като Reader , а ако се използва само 2рия - черно белия инк-дисплей, се спестява енергия на батерията (Yotaphone 2 се казва телефона)дойде време тези корейци да копират руснаците
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
освен заглавието, нищо друго няма смисъл