Samsung няма да увеличава заплатите на служителите си в Южна Корея

Компанията не коментира каква е причината за решението
Обновена: 26 фев 2015 13:36 | 26 фев 2015 13:35, Елена Кирилова
6
Samsung няма да увеличава заплатите на служителите си в Южна Корея
Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics обяви, че ще замрази заплатите на своите служители в Южна Корея през 2015 г. Това се случва за пръв път от шест години, след като най-големият производител на смартфони в света претърпя спад в печалбата на фона на увеличаващата се конкуренция, предава Ройтерс.

През януари южнокорейският гигант отчете първия годишен спад на печалбата си от 2011 г. насам и загуби част от пазарния си дял заради излизането на новия iPhone на Apple и благодарение на китайските си конкуренти като Xiaomi.

Последният път, в който Samsung Electronics замрази заплатите на своите служители, беше през 2009 г., когато компанията понесе последиците от световната финансова криза. Оттогава насам тя непрестанно увеличава работните заплати.

Говорителят на компанията не дава повече подробности за причините за спирането на тези увеличение.

Робърт И, ръководител на отдела за връзки с инвеститорите, заяви по-рано този месец, че фирмата може да намали дивидентите си през 2015 г. след обратното изкупуване на акции миналата година. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 9 години
Притежавам SAMSUNG-с рекламация 2 пъти ,ботерията ,зареждам ежедневно /не говоря често ползвам го около 15-20мин. РАЗОЧАРОВАН СЪМ, срекламациите бях ощетен,нямах телефон,да не говоря за информация и т.н.
5
0
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Ами зарязаха иновациите и им спаднаха продажбите. Преди всеки нов модел Самсунг предлагаше нещо ново оригинално и интересно-я прожектор, я рисуване с пръчица върху екрана, я зарчета дето се разбъркват с разклащане на телефона я друга щуротия. А сега Самсунг поеха по пътя на Нокия с това еднообразие.
4
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Имах телефон Самсунг и останах доста разочарован. Купих си Windows Phone на Microsoft и се родих!
3
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щото българите са много проспериращи, нали? *** нещастен.-----------------------------Ами проспериращи са, лошото че им ограбиха просперитета с още 16, въпреки 25г демокрация и примка на врата, още шават.
2
2
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Щото българите са много проспериращи, нали? *** нещастен.
1
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нали са много проспериращи южнокорейците !??? добре са таратанци ....