Twitter купи компания за стрийминг на видео

Социалната мрежа вижда все повече възможности във платформите за видео съдържание
Обновена: 10 мар 2015 15:55 | 10 мар 2015 15:55, Елена Кирилова
3
Twitter купи компания за стрийминг на видео
Снимка: архив Ройтерс

Twitter тихомълком придоби Perscope – компания, която разработва приложение за видео стрийминг на живо, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Wall Street Journal.

Според тях социалната мрежа е платила малко под 100 млн. долара - сума, която може да направи Periscope една от най-скъпите придобивки на Twitter.

Сделката е приключена преди около месец, твърдят източниците. По това време друго приложение, което позволява на потребителите на Twitter да гледат видео на живо от телефоните си, привлече 60 хил. потребители само за осем дни след пускането си, твърди създателят ѝ Бен Рубин.

Междувременно Periscope предстои да бъде пусната за по-широката публика. Тя е пуснала бета версия за тестване сред избрани потребители преди около четири месеца. Сред тези първи потребители на Periscope е Джесика Верили, директор корпоративно развитие на Twitter, която е приятел със съоснователя на Periscope Кейвон Бейкпур.

Скоро след това членовете на висшия мениджмънт на Twitter се присъединяват към потребителите, които тестват бета версията, в това число и главният изпълнителен директор Дик Костоло, както и съоснователят и председател Джак Дорси.

Придобиването отразява стремежа на Twitter да засили позициите си в предлагането на видео съдържание. През миналата година тя започна да тества видео реклами и позволи на потребителите да качват и редактират свои собствени видеоклипове. Освен това компанията все още изгражда услугата Vine, която предлага възможност за качване на шестсекундни видеа. Twitter придоби Vine през 2012 г.

Добавянето на възможност за стрийминг на видео в Twitter е важно, тъй като компанията извлича полза от силните страни на Perscope като излъчването в реално време.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Не е редовия читател, това не е жълт вестник, а сайт с новини. Хората които разглеждат сайтове имат понятие що е това интернет, що е то стрийминг и що е то туитър.