Колко издържа батерията на Apple Watch?

Анализатори очакват продажбите да надминат тези на конкурентите
Обновена: 11 мар 2015 15:53 | 11 мар 2015 15:49, Елена Кирилова
53
Колко издържа батерията на Apple Watch?
Снимка: архив Ройтерс

По време на скорошното представяне на Apple Watch главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че батерията на устройството ще издържа около 18 часа. Технологичният свят обаче веднага се запита дали това време е достатъчно, пише Wall Street Journal.

„Смятаме, че Apple Watch бързо ще стане част от вашия ден, ето защо го направихме с батерия, която да издържа цял ден при различни активности“, заяви Кук в понеделник по време на събитието, което компанията организира за медии в Сан Франциско. „По време на един обикновен ден смятам, че можем да очакваме да работи 18 часа работа при повечето хора.

Apple достигна до тези часове след тестовете, направени през този месец, като за целта потребителят е използвал екрана пет пъти на час. На уебсайта на компанията Apple.com се посочва, че „животът на батерията варира според използването, конфигурацията и много други фактори“.

Това представяне е същото и дори конкурентно на умните часовници на Motorola Mobility, LG Electronics и Samsung Electronics.

Но някои анализатори твърдят, че когато умният часовник на Apple се използва по-интензивно, например за изпращане и получаване на съобщения, както и за телефонни обаждания, батерията може и да не издържа толкова дълго.

Джеймс Макуиви, анализатор на Forrester Research, твърди, че на база представянето на конкурентните часовници, той очаква, че животът на батерията наApple Watch ще се доближи до 10-12 часа.

„Проблемът е, че хората, които са развълнувани да си купят тези неща, ще искат да ги използват във всеки момент и възможно най-много“, коментира той.

Други анализатори се надяваха, че батерията ще издържа много повече от 18 часа.

„До известна степен е разочароващо“, коментира Брадли Гестуърт, ръководител на компанията за проучвания ABR Investment Strategy. “Повечето инвеститори искаха тя да издържа поне цял ден – 24 часа, нещо, което можеш да носиш цяло денонощие“.

По време на представянето на Apple Watch Тим Кук и неговият екип не споменаха кои са активностите, които биха коствали дългия живот на батерията като проследяването на съня.

Въпреки всички въпроси, свързани с батерията на джаджата, анализаторите очакват, че Apple Watch ще надмине по продажби конкурентите си. Едва 720 хил. умни часовници с Android Ware са продадени в целия свят през 2014 г., което е само малка част от всичките 4,6 млн. подобни джаджи, продадени през годината според компанията за проучвания Canalys.

Анализаторите очакват продажбите на Apple Watch тази година да достигнат между 10 и 40 млн.

Най-важният аспект от дебюта на Apple Watch не е колко дълго ще издържа, а какво точно ще прави, когато е включен, твърди М. С. Кришнан, професор по компютърни и информационни системи в Университета на Мичиган. По думите му животът на батерията на Apple Watch ще трябва да бъде увеличен с времето.

„Но хората, които ще го купят, вече са свикнали да зареждат телефоните си всяка нощ“, коментира той. Кришнан твърди, че екосистемата от разработчици, силни продажби и ясно разпознаване на марката ще бъде достатъчна, за да направи Apple Watch хит, докато при Android Wear ситуацията не е точно такава.

И все пак Apple и другите компании трябва да мислят в посока как в близките години да пуснат батерия, която да издържа цяла седмица, смята Даниел Мате, анализатор на Canalys.  

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: appleхардуерApple Watch
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
Хаха... Естествено, че Apple ще продаде до края на годината на ПОРЯДЪК повече часовници от конкурентите, защото iWatch променя и издига на ново ниво значението и използването на ръчния часовник.Поне по две причини:- средствата за мониторинг на здравето (за онзи, който го е еня)- използване на много от функциите на iPhone без самия iPhone да се активира и докосваДа не забравяме, че iWatch е и красив и много точен (+/-50ms) часовник :)Поредната Apple революция предстои...
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пак данпопитам, че не ми отговорихте, за какво ми е този часовник
37
0
 
7
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Още една батерия за която да мисля - не мерси! :) Сегашното ми casio pathfinder е със соларно зареждане и му дават гаранция на батерията 10години. Това значи реално никога да не мисля за батерия на часовника. И пак си има всичко.. е вярно, не ми писка че имам SMS, но и без това телефона ми в джоба :). Тия смарт часовници са поредната хай тек глупост след таблетите. Хората ги купуват, защото са лъскави, а реално са безполезни. Колкото по-малко мислиш за подръжката на нещо, толкова по-добро е !
36
0
 
14
 
! Отговори
65322 преди 9 години
прилича на КАСИО от 90-те години :)струваха 5-10 лв. имаше и такива с малки калкулаторчета :)
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешен часовник за ***... Пълно е по Света... Продажбите на Apple го доказват безапелационно...
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умишлено му правят втора "премиера", че нещо първата не беше успешна... Никой не им ще ***, трябва да се радват ако най-фанатизираните им фенове, примерно 3-4 млн. хамериканци си го купят, а за позлатения за $10к няма да коментирам.
33
4
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Смятаме, че Apple Watch бързо ще стане част от вашия ден, ето защо го направихме с батерия, която да издържа цял ден при различни активностиИзказване тип Бойко Борисов, представя като екстра нещо, което всъщност е недостатък.
32
13
 
3
 
! Отговори
iphone преди 9 години
Tука яко панелни балъци с по едно самсунгче за по лев и педесе на месец към сметката коментират на база "опита" си :D
31
2
 
3
 
! Отговори
Ивчо преди 9 години
Аз пък имам Samsung Gear Fit, който е по-скоро гривна, а не часовник. Изглежда в пъти по-добре и струва в пъти по-малко. Същевременно върши същата работаи е с по-красив дисплей. Честито на печелившите и на губещите. Потребителите на Apple винаги ще бъдат от страната на булката, макар и да не искат да го осъзнаят :)
30
1
 
4
 
! Отговори
do 36 преди 9 години
Разбира се, че не е същОта глупост. На Самсунч часовниците изкарват деня, а този не може!
29
0
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Ябълките дефинираха дължината на деня отново
28
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам но откакто си купих смартфон който ми струваше 200 лева не ми трябват нито умни часовници нито нещо друго. Захвърлих и лаптопа да събира прах. Имам си всичко в андроидчето и съм супер доволен. Ябълките са за балъци според мен.
27
4
 
31
 
! Отговори
Apple преди 9 години
Не е важно за какво ви е тоя часовник или колко му издържала батерията, важното е да има достатъчен брой балъци, които да кълват на по хилядарка за всяка безсмислена смарт простотия, която изкараме.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новинарчетата, защо един път не написахте статия за Samsgomnung Watch , не е ли същотата глупост?
25
1
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Подозирам,че *** в Америка живеят по добре и се чувстват по щастливи от професорите у нас
24
4
 
14
 
! Отговори
... преди 9 години
Много мои познати не искат часовника, достатъчно устройства имаме, които трябва да зареждаме всяка вечер. А и този часовник е един дисплей - той НЕ МОЖЕ да работи като друго, освен часовник ако не е свързан с iPhone. Т.е. излизаш ли да тичаш не може без телефона. Поне за момента девелъпърите не можем да пишем приложения, които работят самостоятелно само на часовника, без да е нужен телефона. За какво ми е един дисплей за 600$ (спорт версията за 400$ няма какво да я коментираме)
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАЛИИИИИИИИИИИИИИ ЦЕЛ ДЕН!!! ТОВА ТРЕБЕ СЕ ЗАПИШЕ У КНИГАТА НА ГИНЕС!!!!
22
13
 
7
 
! Отговори
фенски преди 9 години
Смятам, че всеки истински фен на Apple ще може да събере пари, за да си купи това произведение на изкуството. Предполагам, че в България този часовник ще струва между 700 и 800лв, а това е горе-долу едноседмично море за двама човека на българското Черноморие. Така че който има желание, ще успее да събере парите.
21
0
 
12
 
! Отговори
Ей така преди 9 години
До -10Ако си купиш Nokia 3310 ще зареждаш на около 10-15 дни...и никога няма да имаш проблеми!
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Магнитнио зарядно -$39, ако обаче искаш зарядното с по дълъг-2м кабел -$49. Ха-ха, няма друга такава фирма, света е пълен с ***, които обичат да бъдат тармъчени всяка година, но няма лошо който иска да се реди на опашката.