Робот иконом у дома? Защо не! Google ще помогне

От компанията са получили патент за "личностни роботи"
3 апр 2015 16:40,
9
Робот иконом у дома? Защо не! Google ще помогне
Снимка: Reuters, архив

Някога представяли ли сте си да имате личен робот иконом? Какво ще кажете за Тейлър Суифт или Риана например. Google може да ви помогне.

Компанията е получила патент за проектиране на "личностни роботи". От гиганта твърдят, че могат да пресъздадат любима звезда или починал роднина например, в зависимост от нашите предпочитания, пише "Yahoo Finance".

Роботът ще използва информация от мобилните ни устройства. Ще има достъп до календара със събитията ни, текстовите съобщения, разговорите и историята на сърфирането ни в мрежата, за да може точно да определи що за хора сме и как най-точно да отговори на всичките ни изисквания.

"Роботът може да бъде програмиран да пресъздаде реални хора. Взимат се чертите на неговия характер, които да бъдат пример за подражание на машинката", казват от компанията.

Google изброява редица примери, в които роботът може да изучи човешкото поведение и да се адаптира. Например, ако сте се успали сутрин и алармата ви звъни вече за четвърти път, роботът може да прецени, че спешно се нуждаете от чаша кафе.

В друг случай машината може да ви напомни, че навън ще завали, ако знае, че много мразите дъжда. Може да ви избере дрехите за деня на база времето навън или да ви напомни да не забравите ключовете си.

Ще може дори да се скарате на робота си, ако например ви е приготвил сандвич с фъстъчено масло, а вие сте алергичен към него. Това ще доведе до трайна промяна в поведението на машината и тя ще запомни завинаги, че е направила нещо грешно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
мързел преди 9 години
Ако тоя робот ходи да работи вместо мен вземам си веднага.
5
1
 
8
 
! Отговори
Кратунур преди 9 години
Няма смисъл да откриваме топлата вода........ Такъв робот е измислен от господ още преди хиляди години и е подарен на първия човек Адам. Робота се казвал ***.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А не ли може ли просто да му задам ръчно параметрите, вместо да ми рови и събира личната информация като доносник на службите или целта на робота не е да ми помага?
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ясно.Още малко научна фантастика.Те ще направят това те ще направят онова.А реалноста каква е?Неква *** търсачка в Гугъл и дебелата пачка от Гугъл телефони и приложения.
2
2
 
13
 
! Отговори
доносник преди 9 години
Роботът ще използва информация от мобилните ни устройства. Ще има достъп до календара със събитията ни, текстовите съобщения, разговорите и историята на сърфирането ни в мрежата, за да може точно да определи що за хора сме и в кой архив на службите да ни вкара.
1
1
 
11
 
! Отговори
някой преди 9 години
Да. Да могат да те шпионират по лесно .