Ще има ли Apple Pay в Китай?

Apple продава повече в азиатската страна, отколкото в САЩ
14 май 2015 15:12,
1
Ще има ли Apple Pay в Китай?
Снимка: bgonair.bg

Apple води преговори с Alibaba за въвеждането на нейната система за разплащания в Китай. Apple Pay, която позволява на потребителите да използват техните телефони, за да плащат през тях за различни стоки, беше пусната в САЩ миналия септември и се радва на добри резултати. Това заяви миналия месец главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук.

Китай се превърна в ключов пазар за Apple, където в момента тя продава повече телефони, отколкото в САЩ. Американската компания е засенчвана от местната марка Xiaomi, която не ѝ позволява да се превърне в най-големия играч на пазара на смартфони в азиатската страна.

Големият брой потребители на смартфони в Китай би означавал, че експанзията на Apple Pay там ще има доста голямо значение, но компанията ще се сблъска и с някои предизвикателства. Apple Pay работи с NFC технология, безжична система, която позволява на хората да плащат с кредитни карти, свързани с техните смартфони, само като доближат телефона до четеца.

В Китай UnionPay - държавният оператор за кредитни и дебитни карти, доминира в обработката на плащания, извършвани чрез NFC. Като такава, UnionPay определя таксите за трансакциите, което може да бъде потенциална пречка за Apple в страната.

Това вероятно е една от причините, поради които технологичната компания се опитва да си партнира с китайския гигант в електронната търговия Alibaba, който притежава своя собствена система за мобилни разплащания, известна като Alipay. Тя използва различни методи за плащане, включително чрез сканиране на специален баркод. Alibaba също експериментира с разнообразни методи за идентификация, като правенето на селфи за позволяване на плащането.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: КитайAlibabaBulgaria ON AIRApple Pay
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 8 години
Хаха, по продажби на smartphones Apple надмина и Xiaomi за миналото тримесечие и е No. 1 и на китайския пазар с 14.7% пазарен дял.Драстичната е рязката загуба на пазарен дял на Samsung, с продажби наполовина спрямо същото тримесечие на 2014.Да не говорим, че продажбите на Samsung Galaxy 6 в световен мащаб са по-малки от тези на Samsung Galaxy 5 миналата година.Изобщо, мъка е при Samsung в областта на smartphone-ите... Засега ги бива да произвеждат процесори и памети за Apple :)