Starbucks и Spotify в общ съюз в САЩ

Потребителите на музикалната услуга ще получават безплатно кафе
Обновена: 19 май 2015 20:58 | 19 май 2015 20:38, Бойчо Попов
10
Starbucks и Spotify в общ съюз в САЩ
Снимка: Reuters

Клиентите на американската кафе верига Starbucks в САЩ ще могат в бъдеще да разменят бонус точки от услугата за стрийминг на музика Spotify за безплатни напитки. Двете компании са подписали споразумение за сътрудничество, заяви Starbucks във вторник.

Според клаузите шведската стрийминг услуга ще бъде интегрирана в приложението на Starbucks за смартфони. В допълнение служителите на веригата за кафе ще могат да създават списъци за изпълнение на музика в Spotify и да ги пускат в магазините.  

„В светлината на последните събития в музикалната индустрия и нарастващото използване на стрийминг технологии е естествено да си партнираме със Spotify“, заяви президентът на Starbucks Кевин Джонсън. Клиентите на компанията вече имат на разположение "нов начин", по който да се наслаждават на любимата си музика. Сътрудничеството ще стартира през тази година в над 7000 магазини на Starbucks в САЩ, а по-късно ще бъде продължено и в Канада и Великобритания.

Starbucks отдавна е важен партньор за музикалната индустрия – през последните 20 години веригата предлагаше в магазините си продажба на CD-та. От 2004 г. клиентите могат да си поръчат в някои обекти и запис на създадени от тях самите дискове. През март тази година компанията обаче реши да се оттегли от CD бизнеса. През миналата година в САЩ за първи път музикалните стрийминг оферти надминаха продажбите на CD-та. Страната е най-големият музикален пазар в света.
 
Oще подобни любопитни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: StarbucksSpotify
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не съм и нямам намерение да влизам в тоя ***...
4
2
 
9
 
! Отговори
+ преди 8 години
Стар *** е една от многото еврейски фирми , кафето им е пълен шит ! А двуопашата русалка е сатанински символ , факт !
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък ти си ***. Кой пие кафета от умните хора.Имам точно два пакета дадени ми в Канада за покупка в супера над $70.Мога да ти ги изпратя ако ми дадеш адреса си, аз от доста време нарязвамедин резен лимон на 4 и го слагам в чаша като през деня сипвам топла водаот машината в офиса. Прочиства организма и дава витамини и фибри (тази зиманямам дори една настинка В Канада).Та на пакетите пише:Sarbucks, Veranda blend, Mellow & Soft, Blonde Roast, Ground 100% Arabica.Чакам адреса
2
12
 
3
 
! Отговори
днтяжня преди 8 години
Защо мислиш така? Подобни новини се четат от предприемачи или хора, които искат да станат такива. Топлата вода не се открива всеки ден и за това трябва да си информиран какво става в твоя бранш. Винаги можеш да се поучиш от успехите или грешките на големите.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От това се интересуват само третият пол