Microsoft не се отказва от "НEумните" телефони

Нова версия на Nokia 105 се появи на пазара
9 юни 2015 09:33,
16
Microsoft не се отказва от "НEумните" телефони
Снимка: YouTube

Microsoft пусна обновена версия на телефона Nokia 105. Но все по-нарастващото разпространение на смартфоните със сигурност ще се окаже пречка за компанията да повтори някогашния успех на оригиналната версия.

От Microsoft споделят, че новият модел е насочен към две основни потребителски групи. Американската 20-доларова Nokia 105 е предназначена за хората, които си купуват телефон за първи път и за тези, които биха искали да разполагат с резервно устройство в случай, че смартфонът им се изтощи или развали.

Но за потребителите, които се нуждаят от Microsoft телефон с основни функции за работа, 30-доларовата Nokia 215 вероятно би се оказал по-подходящ избор. Това е най-евтиният модел на компанията с достъп до Интернет, до Facebook и Twitter.

А що се отнася до подобрената Nokia 105, тя разполага с повече място за телефонни контакти, по-добро качество на звука и по-дълго време за разговори. Непроменени остават 1.45-инчовият екран и радиото. Потребителите вече имат възможността да избират между устройство с един или с два слота за симкарти.

Оригиналната версия излиза на пазара през 2013 г., а продадените бройки от нея до момента надхвърлят 80 милиона. Но настоящият бум на смартфоните вероятно ще попречи този успех да се повтори отново.

Общите телефонните продажби на Microsoft за първото тримесечие са спаднали с 30% в сравнение със същия период на предходната година. В същото време обаче продажбите на Windows смартфоните са се повишили с 10% за въпросния период – от 63% от общите продажби на внушителните 73%.

Най-евтиният Windows смартфон на компанията е 70-доларовата Lumia 430.

Изводът е, че пазарът за „НЕумни“ телефони не е изчезнал. Но размерите му се свиват все по-осезаемо покрай нарастващия брой услуги и ниските цени, които предлагат смартфоните с операционна система Android.

Автор: Кристина Кацарска, Софтуерен университет МВР

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: NokiaMicrosoft
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
WP The BEST преди 8 години
До 9:абе ти lumia имал ли си някога бе? Аз си имам 920 и искам да кажа, че ти явно не си чел упътването, където много хубаво си пише какво трябва да правиш. Освен това, ако си направиш езика на английски, получаваш Cortana - най-добрия voice assistant в света! Всеки софтуер си е за всеки телефон и винаги работи! "1 контакт - един телефон"?? Ти телефон ползвал ли си?
9
1
 
2
 
! Отговори
pedro преди 8 години
Последното не е съвсем вярно, защото в ултрабюджетния сегмент Windows телефоните са най-евтини и функционални. Конкретно 4хх серията на Нокия, са по-евтини от почти всички с Android, а има китайски нонеймки още по-евтини. Android се продава заради самозабултата на потребителите, че е по-функционален, но не е вярно за най-евтините модели. При тях липсват всички Google услуги и почти всички популярни приложения не работят. За сметка на това и най-евтиния WP си има всички услуги.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога повече Nokia.Последните 2 покупки бяха свързани с много нерви.Не знам конкретно дали са променили идиотията,но техния софтуер се оказа,че не поддържа този тип телефони.В резултат прехвърляне на контакти от/към телефона няма.Другата глупост - 1 контакт, 1 телефон.Ако искате повече телефони-регистрация на нов контакт.Това е по-зле и от Nokia-та от преди 15 години.Дори и за първи телефон е зле, ако не можеш да си прехвърлиш указателя на друг апарат.За МВР-ейците е идеален
7
0
 
6
 
! Отговори
Беър Грид :) преди 8 години
Боже, какво падение Нокиа-да се използва за резервен пищов в крачола(и всички знаят, че е там). Всъщност всеки недорасляк иска да е със smart. Дарявам идея - нека в НЕумния телефон има вграден електрошок, фенерче, запалка,компас и вибрираща батерия. Ще се купува като топъл хляб , ако има и тайно отделение за 200 ml. концентрат.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако към радиото добавят и фенерче и календар успеха им е гарантиран. Не един телефон друго не му трябва. Ако искаш интернет - лаптоп или таблет, за телефона е безсмислено хабене на батерията, която може да ти потрябва в спешен случай, а фейса я е глътнал.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами това е телефон...Писнало ми е от хора, дето само висят във Фейсбук, а като пробваш да ги намериш по телефона 2 часа по-късно, нямат батерия...
4
1
 
12
 
! Отговори
42 преди 8 години
ТО КОЙТО СИ НЯМА АКЪЛ И С ПЕТ СМАРТФОНА ДА ТРЪГНЕ ВСЕ СЪЩАТА...
3
8
 
5
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Скъпи играчки за балъци
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tака трябва! Не е подходящо умен телефон на глупав мит'рял!
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кацарска, баба ти и дядо ти само смартфони са използвали цял живот. При скоростта на застаряване на населението Нокиа / Майкрософт си действат доста добре стратегически.