Siri ще отговаря на гласовите съобщения на iPhone?

Apple тества нова услуга
3 авг 2015 19:11, Елена Кирилова
6
Siri ще отговаря на гласовите съобщения на iPhone?
Снимка: архив Ройтерс

Служителите на Apple тестват услуга за гласова поща, която използва Siri, за да отговаря на обажданията и транскрибира гласови съобщения.

Целта е услугата iCloud на Apple да изпраща под формата на текст съобщенията, оставени на гласовата поща на потребителите, разкрива източник на Business Insider. По думите му новата функция ще бъде пусната през 2016 г.

Решението на Apple е едновременно изключително просто и невероятно умно. Хората обичат да оставят гласови съобщения, но не обичат да прослушват своите. Новият продукт ще преодолее и една цяла пропаст между поколенията – по-възрастните харесват гласовата поща, но младите не.

Идеята е, когато някой, който използва iCloud Voicemail, не може да отговори на обаждане, Siri да отговори вместо него.
Услугата може да предава информация къде е притежателят на телефона и защо не може да отговори в този момент. Но най-хубавото на продукта е, че може да изписва гласовите съобщения под формата на текст и да ги изпраща до телефона на получателя на съобщението.

По принцип Apple изпраща гласовите данни до сървърите на компанията, където Siri превръща думите в текст. Icloud Voicemail вероятно ще функционира по същия начин, изпращайки гласовите съобщения до сървърите на Apple, a Siri ще ги транскрибира, така че потребителите да ги получават под формата на текст на своите смартфони. 

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: appleSiri
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
знайко преди 8 години
до заря А ако кажа сири свири,излиза ли мадамата да ме облекчи???

Спонсорирани публикации