Българин спря рекламите в телефона

Block This! - FREE вече има над 100 000 изтегляния от Google Play
1 окт 2015 20:26,
73
Българин спря рекламите в телефона
Снимка: Русенски университет

Студент от Русе спря рекламите в мобилните телефони, като разработи приложение за операционната ситема "Android", съобщиха от Русенския университет.

"Block This! - FREE" на Сава Георгиев вече има близо 100 000 изтегляния от Google Play и се радва на огромен интерес от потребителите. Към момента то е единственото реално работещо приложение от този тип.

"Block This! - FREE" спира не само реклами в браузера, но и във всички останали приложения, инсталирани на телефона. За тази цел то използва технология, наречена "DNS blocking", прилагана в големи компании и учебни заведения за допълнителна сигурност или за ограничаване на достъпа до информация на дадени интернет потребители.

Приложението е сравнително сигурно, твърди неговият автор Сава Геориев, защото сървърите, които използва са от най-голямата хостинг компания в Европа – OVH. За разлика от други подобни разработки "Block This! - FREE" не пази никаква лична информация за потребителите си.

Сава Георгиев живее от 5 години в Германия и работи като програмист в една от големите немски медийни фирми – CHIP. Задочен студент е в трети курс в специалността "Компютърни науки".

Четири месеца е отнело разработването на "Block This! - FREE", преди да стигне до потребителите в окончателен вариант. Идеята за общественото му приложение се появява, след като авторът му го е ползвал за лични цели, както и липсата на солидно решение за блокиране на реклами в "Android" базираните мобилни устройства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Валдесс преди 2 месеца
До FRGзлобар скапан
39
1
 
3
 
! Отговори
google преди 8 години
нали идеята е да се печели от реклами.. и това приложение ще го блокнат споко :)сигурно е яко и на мен не ми харесва да гледам реклами по цял ден но такъв е светът.. купете си nokia 3310 и няма да гледате реклами :)
38
1
 
3
 
! Отговори
До Австралия преди 8 години
Не съм толкоз запознат и мисля, че нямам акаунт в аппп стора. Но... въпросът ми е ако имам как да го премахна? Благодаря предварително
37
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да има специална секция в гугал стора за българи, в която да се раздава всичко безплатно, като е препоръчително автора да ви праща и по някой лев, защото му ползвате безплатно труда. Нали така? Това е българската мечта - мин. 1000 лв за телефон и после до живот всичко безплатно.
36
0
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Извинявай ФРГ, но колко апликейшъна имаш в гугъл стора и колко от тях са свалени 100К пъти? Като си толкова надарен що си губиш времето в *** коментари под статия, която просто показва нечий успех?
35
1
 
7
 
! Отговори
До Андрешко преди 8 години
Точно като онез..на запад не искам да съм, забулен също и гей хакер също не искам
34
18
 
5
 
! Отговори
Андрешко преди 8 години
Андрешковци и мошеници на дребно. После се чудят що няма излизане от калта.Питайте Сава за безплатно теглене на разни благини в Германия какво следва. Тука искаме да сме като тях, ама ако може да си инсталираме безплатните версии на програмите и после да им блокираме рекламите шот сме тарикати.
33
3
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Фрг, яд те е, че момчето е направило нещо смислено, а ти цъкаш безпредметен код за тоя дето друха? Или просто си завистлив бездарник?
32
2
 
11
 
! Отговори
Дед Мороз преди 8 години
До FRGЕми като нарушава на маркета правилата ходи го докладвай, а не се прави на мъж тук.А приложението, определено е екстра. И на мен ми върши работа.И доколкото знам кликането на бутони в тази държава няма особена юридическа стойност,Така че въпросният автор, нищо не е нарушил.а за нивото ... ползвай нивомер.
31
2
 
7
 
! Отговори
Боли ме шпека преди 8 години
Боли ме шпека. Абонирах се и ще си плащам .момчето добре го е измислило.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решил е да забогатява на гърба на разработчиците
29
6
 
6
 
! Отговори
FRG преди 8 години
До Дед МорозХайде ще ти сляза малко на нивото, за да ти отговоря ;)Правилата на Андроид маркета ги нарушава разработчикът, който се съгласява с тях при публикуването на съответното приложение. Освен тях има и една камара закони за различните държави, на които кликваш "Съгласен съм".Потребителят не нарушава нищо. Дори това не си разбрал.Божеее, какво е нивото?! Мъкааа...
28
1
 
4
 
! Отговори
Дед Мороз преди 8 години
Усер, И като подменят адреса, предполагам после е съвсем елементарно да турнат и подходящия сертификат, така де, съвсем на банка да го докарат?Много знаем, ама сме леко неграмотни.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то едно приложение винаги може да са направи с орязана безплатна версия и без реклами а платената версия да е цялото приложение. Тези програми ще доведат до орязване на безплатните версии
26
0
 
6
 
! Отговори
усер преди 8 години
Звучи направо прекрасно. Безплатно, не иска роот и ви оттървава от рекламите. Прочетохте ли как го прави?Задс това чудо стои стадо сървъри които ви проверяват заявките по-точно ДНС сървъри.То всъщност няма проблем, те обещават че:- не ви записват (нито данните, нито заявките)- обещават че са онлайно винаги- това стадо сървъри се поддържа за да ни е кеф и всичко е съвсем безплатно- не са обещали явно, но е съвсем сигурно, че няма да ви подменят адреса на бакната с някой фишинг сървър.
25
3
 
10
 
! Отговори
Дед Мороз преди 8 години
Инсталирам си безплатни приложения, и не искам да гледам реклами в тях.Които ми харчат трафика и ми амортирзират телефона.Затова съм долен, мазен, стиснат ... и т.н.До тук добре.Ама не разбрах,Кой точно български закон нарушавам, като си инсталирам въпросното приложение? ))
24
2
 
19
 
! Отговори
До Фрг преди 8 години
Абе, пичага какво ми цитираш разниразни правила? Самата идея на андроид е всеки да може да прави каквото си иска с него! Като го махнат от appstore, та голям праз.. Все едно не може да се качи на милион други места.. Цъкай си по рекламите, да те... в тъпана.
23
9
 
3
 
! Отговори
Бозко преди 8 години
До АнонименЕ, не, те искат да си ги качат безплатно, но някак си, ако може, да се премахнат рекламите, а със спестените парички да си купят бирички. Почти всички приложения вече имат бутон за премахване на рекламите. Кликваш, плащаш си и няма вече реклами. Само дето никой не го ползва. Що ли?!
22
0
 
6
 
! Отговори
Дед Мороз преди 8 години
До АнонименОтивам на маркета цъкам Install инсталирам ... включително и въпросното приложение.Кой точно български закон е нарушен? И защо?
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не че защитавам FRG, ама вас останалите кой ви кара на сила да си инсталирате приложения с реклами? Като не искате реклами не ги качвайте.