Вандали атакуваха сграда на Facebook в Хамбург

Не е ясно какви са мотивите за нападението им
14 дек 2015 17:30, Елена Кирилова
3
Вандали атакуваха сграда на Facebook в Хамбург
Снимка: архив Ройтерс

Вандали нанесоха щети върху сградата в Facebook в Хамбург, чупейки прозорци, хвърляйки боя и изписвайки със спрей "Facebook dislike" на една от стените, съобщава полицията в германския град, цитирана от Ройтерс.

Атаката е извършена през нощта от 15-20 души, които са носили черни дрехи с качулки, коментират органите на реда. Започнало е разследване по случая.

Говорителят на Facebook обяви, че никой не е пострадал по време на инцидента. Той заяви, че не може да коментира какви са потенциалните мотиви за нападението.

Ръководството на Facebook в Европа е обект на разследване в Германия във връзка с неуспеха на социалната мрежа в премахването на речта на омразата и расистките обиди.

Разследването беше обявено миналия месец, след като германски политици и известни личности изразиха притесненията си относно коментарите в социалната мрежа, насочени срещу чужденците в Германия. Това се случи в момент, в който страната не успява да овладее вълната от бежанци, която преминава границите ѝ.

Мартин От, главният управляващ директор на Facebook, който отговаря за операциите ѝ в Северна, Централна и Източна Европа, може да бъде подведен под отговорност за провала с премахването на обидите. 

Още новини за технологичните компании можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Facebookвандали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Вандали повсеместно преди 8 години
Вандали атакуваха паметника на Съветската армия освободителка в София.
2
0
 
12
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 8 години
Причината е повече от ясна. Facebook са обещали да цензурират всички постове на германците, които са критични за бежанците. Администраторите на сайта ще предоставят информация на полицията в Германия, за да могат тези хора да бъдат съдени. Тези вандали реално защитават свободата на словото в Германия и ние трябва да ги подкрепим.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** то мотива е ясен, написали са го - искат си бутона Dislike, дето от поне 5 години го обещават.....