Apple иска да "изцоца" още $180 млн. от Samsung

Твърди, че щетите са нанесени от продажбата на пет устройства
28 дек 2015 12:44, Бойчо Попов
35
Apple иска да "изцоца" още $180 млн. от Samsung
Снимка: Ройтерс

 Американската технологична компания Apple предяви нова съдебна претенция към своя корейски конкурент Samsung Electronics, като настоява да получи още 180 млн. долара за нарушаване на патентните права, предава Bloomberg.

Според американската компания щетите са нанесени от продажбата на пет вида устройства на Samsung след съдебната сага от 2012 г., когато корейският концерн бе признат за виновен в нарушение на патентните права на производителя на iPhone. Засега не е ясно кои са новите пет телефона, тъй като документите по делото не са достъпни за разглеждане от широката общественост.  

Първоначалният иск на Apple по заведеното през 2011 година дело беше за 2,5 млрд. долара, но по-късно сумата беше намалена до 930 млн. долара. През май тази година апелативен съд реши, че Apple не може да получи запазена марка за дизайна на iPhone и сумата за плащане от Samsung беше допълнително свита до 548 млн. долара, които корейците платиха в средата на декември.

Припомняме, че на 14 декември стана ясно, че Samsung за първи път се е съгласила да плати на щатския си конкурент определената от съда санкция в размер на 548 млн. долара.

Двете компании вече се споразумяха да прекратят съдебните спорове извън САЩ, но и самата Samsung продължава с усилията си да докаже, че решението от 2012 г. е било погрешно.

Още технологични новини четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Samsungapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Да "изцоца"??? Кой селянин е писал това заглавие на новина?
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не важно кой пръв е открил огъня. Важното е как и за какво го използваш. Неправилното използване води до пожар. А притежаването на смартфони е като маркиране на животните, с цел контрол и т.н. По добре мислете как безопасно да си ги ползвате.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 28Ползвал съм P900 и P910i още от 2004. Още работят с оригиналните си батерии. И досега понякога използвам тези машинки. Специално за качеството на разговорите, мисля че са ненадминати до и до днес.
29
2
 
0
 
! Отговори
..... преди 8 години
До АнонименКой от кого копира, виж Samsung какво са направили и Apple какво са "измислили" след това.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съди до дупка! Крадците от Google и Samsung да си научат урока.
27
2
 
2
 
! Отговори
Jwp преди 8 години
Моля, преди да пишете, че Епъл бил номер едно във всяко едно отношение, хвърлете един поглед тук: gsmarena/sony_ericsson_p800-pictures-326.phpАко не се отваря - потърсете в гугъл Ericsson p800 - сами ще се убедите какви апарати са се произвеждали 5 години преди "иноваторът Стиф Джобс".После премислете, преди да се излагате епистуларно във форумите! Хубаво е да си фен на нещо, но нека преди всичко бъдем обективни. Светът не започва с Епъл, дори не и със Самсунг!
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мразя американците, но Aplle е номар 1.
25
2
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
Ползвайте си Ihophе-ните и ни ги хвалете. Вярвайте си,че са най-велите и добри телефони, правете се на гъзари с телефони, частите на които са събрани от други компании. Вярвайте си, че са измислили първи всичко. Не ми трябва да си купувам Iphone с "великите" неща които са сложили в новите си телефони, неща които Samsung отдавна имат. Айде няма нужда.
24
6
 
7
 
! Отговори
iphone преди 8 години
всички който пишат против Aplle просто не могат да го използват рационално. Не е като да си правиш само селфи и да гледаш в фб.
23
2
 
2
 
! Отговори
Майна преди 8 години
The IBM Simon e първи смартфон, по това време сигурно сте маршерували по паветата или сте палили партиини домове... Диваци.
22
2
 
9
 
! Отговори
БайОня преди 8 години
До До Да беПървия таблет го представи Майкрософт, моето момче. Още около 2000-та година. Малко комплексарски пи*ки си излапал за айфоня. Ае със здраве ...
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До Да бе номер 12първия смартфон е на nokia!!
20
7
 
10
 
! Отговори
Алоо преди 8 години
Аз на очите си ли да вярвам или на някакъв маняк на айфоня ? Чети форбс и си свери часовника ! Кой от кого копира !? Май ти се иска Самсунг да е пълен с чаркове на Епъл ??? Да ама Не - точно обратното е !
19
12
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 8 години
..... най-сигурна OS, няма спам и ненужни реклами, които да те бавят от Google ads., супер лесна синхронизация между всичките продукти на Apple - облак, мейл, телефон. Просто няма нещо с което да ме разочарова Iphone
18
13
 
8
 
! Отговори
1 преди 8 години
До до 16Във всичко - най-добра ОС, най-добра камера, най-много приложения, най-иновативен и стилен дизайн (самият факт, че Самсунг им копира всеки път дизайна), най-добър синхрон м/у OS и хардуер (все пак тази ОС е писана само за този телефон, не като Android опън сорс ***).Още искаш ли?
17
5
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
не приказвай глупости , а говори с факти ! В какво е по добър ?
16
11
 
9
 
! Отговори
A преди 8 години
До уфффХахаха байганьовците и кифлите дават оценки за върха на технологиите - Apple Inc.А такива които си купуват Iphone за гъзаpия не ме интересувам, аз го ползвам, защото е най-доброто, не заради ябълката на гърба.
15
5
 
9
 
! Отговори
уффф преди 8 години
нали това казвам ,че всички Байганьовци и Кифли се състезават да си купуват от развалените ябълки и се перчат с тях по села и паланки ... много е модерно . А като не си "модерен" - значи нищо не разбираш !? Колко мъка има на тоя свят ...
14
16
 
12
 
! Отговори
iPhone 6 Plus, 128GB преди 8 години
Това само в България го има, хора които никога не са имали Iphone (монго от тях никога и няма да си го позволят) го плюят и му дават оценка.Не познавам човек, който да е имал Iphone, да го сменил със Samsung например и после да плюе, колко зле е Iphone-а.Байганьовци, всеки си мечтае за Iphone и плюе, колко е зле, защото не може да си го позволи.При 6-7% пазарен дял на Iphone в България, как пък всички се запознахте с тоя телефон, даже имаше оценки от родните специалисти за 6S, преди да е излязъл
13
4
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Иска ти се - но зачитай фактите !!!