Apple поскъпва в Германия – заради еротиката, не за друго

Скокът е свързан с данък за интелектуална собственост
Обновена: 4 яну 2016 07:08 | 3 яну 2016 21:33,
16
Apple поскъпва в Германия – заради еротиката, не за друго
Снимка: архив Reuters

Американският технологичен гигант Аpple увеличи цените на мобилните си устройства в Германия след споразумение между технологичния бранш и създателите на съдържание, включително на порно филми, предаде Асошиейтед прес.

Концернът потвърди днес в изявление, че поскъпването на устройствата iPhone и iPad в Германия е свързано с новия данък за интелектуална собственост.

Apple, Samsung и други технологични компании миналия месец се съгласиха да плащат 5 до 7 евро за всеки смартфон или таблет, внесен в Германия.

Събраните средства ще бъдат разпределяни сред професионални твори, включително "създатели, продуценти и изпълнители на еротични и порнографски филми".

Споразумението се основава на закон от 1965 година, който разрешава на потребителите да правят копия на звук, изображение или текст за лична употреба срещу малка такса за използваното устройство.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бая знаеш за хейтър на айфон къде се произвеждат какви са и т.н. Аз пък нямам идея къде се произвеждат другите...щото не ги купувам. Върши ми идеална работа и въпреки че е скъп си е заработил парите. Дреме ми кой го произвежда, ако иска *** да го прави пред блока, само да е здрав. Айде тука само некакви измислени герои за които живота е скъп телефон. Това не е най важното. Нека да преминеме споровете за 14 годишни и да изкажеме мнение че такава надбавка е глупаво решение.
8
0
 
2
 
! Отговори
стифЖопс преди 8 години
нямало нищо китайско в айфон. муахахахха. муахахахаххаха. муахахахахаххахахахахаха. дилянчо ти ли си бе мамин убавецо. ей каква ентелегнстност струи от теб. засенчва я само атлетизма ти. титан си ти пэвски титан. има една компанийка,казва се Фокскон. виж къде са и фабриките. и като им ги търсиш прочети малко и за масовите самоубийства на работниците.
7
3
 
1
 
! Отговори
Гост преди 8 години
До АнонименСамо дето няма нищо китайско в iPhone, нито пък струва 200 долара. Всичките хейтъри сте еднакво невежи, но пък с мнение, типични БГ лузъри ;)
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешното е че сапунерките струват стотинки. А тази китайска сапунерка струваща около 200$, се продава на спекулативна цена от 2000 лв. Корейците също се мислят за велики и си позволяват подобни спекулации. А купувачите са като овце - Г.Парцалев казва в един мюзикъл- Ако хората си окачат дрънкала на шиите, и ние ли ще тръгнем като маймуни?
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започнаха техническите екперти дето стискат андроидче за 100лв да плюят по телефоните. Нагъвай си баничката, цъкай си у фейса и си мълчи. П.с. : не е 1500лв - 2000лв е. Айде ако обичаш тоя път да не гледаш най евтиното.
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво да се плаща повече, след като айфоня си е чиста порнография. Трошлива сапунерка за 1500 лева!
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми ше плащаш! Щом си у немско! Ти се радвай с тая такса са не върви и оножданье ;) Нали сте локомотива на Юропа ;) от там се пръкват либералните свободийки.
2
4
 
22
 
! Отговори
От Германия преди 8 години
Събраните средства ще бъдат разпределяни сред професионални твори, включително "създатели, продуценти и изпълнители на еротични и порнографски филми".===Ама аз защо да плащам за тия??? Какъв е тоя данък "порно"?Живея в Германия от 8 г. И плащам 17 евро на месец данък телевизия, а немската телевизия е но най-отегчителната телевизия в света. Сега и на порнографи да плащам?
1
9
 
4
 
! Отговори
Пъпчивият преди 8 години
Много яко! Плащаш между 5 и 7 евро и си гледаш порно на воля и без вируси!