HTC търси нови посоки, за да отвърне на удара

Taйванската компания представи устройство за виртуална реалност
11 яну 2016 22:45, Елена Кирилова
6
HTC търси нови посоки, за да отвърне на удара
Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на HTC Шер Уанг обяви в Лас Вегас, че компанията може да поеме в нова посока.

Уанг никак не изглеждаше притеснена по време на Consumer Electronics Show въпреки въпросите дали бизнесът на компанията ще оцелее през 2016 г. Вместо това тя посрещаше гостите с усмивка и въодушевление, а причината за това е новото устройство на компанията за виртуална реалност, наречено Vive, пише Telegraph, цитиран от Investor.bg.

“Виртуалната реалност е нещо, за което хората говорят от 20, 30 години, във филми, книги, а най-сетне това е нещо реално”, коментира тя. “Отдавна мислим за виртуалната реалност и HTC я превърна в нещо истинско”.

Въпреки че на този пазар компанията ще се конкурира с големи имена като Sony и Facebook, Уанг е оптимистично настроена.

“С виртуалната реалност технологията става неограничена”, посочва Уанг, допълвайки, че тя ще може да се ползва в медицината, образованието, науката и дори пазаруването.

HTC, която е създадена през 1997 г., е пионер в индустрията за мобилни телефони. В тази връзка Уанг подчертава, че компанията е изключително иновативна. Но на пазара на смартфони ситуацията не изглежда никак добре за HTC. До 2012 г. HTC беше един от най-известните производители на смартфони с Android. По време на пика си през 2011 г. тя имаше над 10% пазарен дял. Днес той е 1%.

Уанг посочва, че HTC гледа реалистично на ситуацията и смята, че трябва да насочи вниманието си към различни сектори, в това число виртуалната реалност и свързаните преносими устройства. Засега компанията ще продължи да произвежда телефони, но за да оцелее, ще трябва да открие своя следващ голям продукт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименaz imam tezi ochila i kazvam strahotnisa vsichko e realno po dobre i ot 3d televizoritee a sega chakam novata versiq za kam kompa
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това няма бъдеще! През годините са правени опити, но хората отказват да го приемат!
1
1
 
8
 
! Отговори
До Сиднито преди 8 години
Да, Слънце, 90-те са точно в диапазона 20-30 г, не мислиш ли?