YouTube: Дните на телевизията са преброени!

Според Робърт Кинкъл дигиталното видео ще стане лидер на пазара
11 яну 2016 22:16,
28
YouTube: Дните на телевизията са преброени!
Снимка: Reuters, архив

Дните на обикновената телевизия вече са преброени. Това прогнозира шефът на бизнес операциите във видео гиганта YouTube Робърт Кинкъл. Той допълни, че не след дълго по-голямата част от видео съдържанието ще бъде консумирана по друг начин.

В изказването си по време на CES 2016 Кинкъл коментира бъдещето на дигиталното видео и това как то все повече влияе на начина, по който хората общуват с медиите.

"Дигиталното видео ще изпревари телевизията и ще се превърне в най-разпространения начин, по който хората прекарват свободното си време преди края на това десетилетие", казва той.

В речта си Кинкъл, който преди това е работил за Netflix, припомня собствената си прогноза от преди четири години, според която до 2020 г. цели 90% от уеб трафика ще бъде видео трафик. Сега той коригира предвиждането си и счита, че това ще стане година по-рано - към 2019 г.

"Категорично поддържам прогнозата си. Дигиталното видео ще расте не просто постепенно, а мащабно. Дори и сега младото поколение вече гледа повече стрийминг видео, отколкото нормална телевизия", завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 8 години
То маи нет тв онлине е по добра от гледна точка че тв са се икономисали искам да попитам купа на италия дее тази седмица ами нема я що щото да се гледа и по нета интересно ми е тогава що плащаме два пъти веднъж услугата нет и веднъж тв и тия тв независимо кои оператор са стават смешни
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Телевизор имам, нямам онлайн видео с просташки клипчета и реклама.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключил съм видеото по подразбиране.
17
0
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
хаха, иска им се . има и подобни изказвания за вестниците, направени преди 100 години когато е изобретено радиото.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм изключил телевизора отдавна. Нямаш възможност да отговориш на откровените глупости, с които те заливат платените и продажни пропагандисти.
15
3
 
2
 
! Отговори
ставри преди 8 години
Селата ще ги закрият ли?
14
2
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Гледам си аз тубата и не разбирам защо ми е горещо - викам загрял е лаптопът.. Ама, не, Северно Корейците гръмнали бомба и нали няма сега breaking news. Друго си е да гледаш телевизия с реклами.
13
6
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
За тая работа си има кино. Телевизора не може да замени Киното. Освен това пък нищо не ми пречи от телефона да си пусна филм на телевизора - той телефона има четири пъти повече пиксели от телевизора и го управлява след като натиснеш една иконка - биг скриин. Това е.
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕЙ, БЪЛГАРИ...Кюмпютъра с нищо не може да замести телевизията и удоволствито което доставя.Кюмпютара може да е много функционален,ама 2-3 часов филм не става за гледане.
11
5
 
8
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Нека си го търсят! Ще го намерят след като фалират. Имаше един разказ от Хайтов: "Когато светът си събуваше потурите". Не можеш да направиш нищо друго с прогреса, освен да го следваш. Аз лично телевизия не гледам, новини чета през feedly на телефона или лаптопа.
10
3
 
3
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
гугъл вече" изгърмяха" по тоя параграф и в ЕС не предлагат услугата си новини , защото ги задължиха да плащат на вестниците от които ще качват статии и новини , същото ще е и с телевизията , пройзводителите ще си потърсят тяхното
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не прогнозира шефът на CNN, или CBS, например, ами Робърт Кинкъл?Ами, защото така му се иска. А кой ще е доставчик на материали за YouTube?
8
12
 
7
 
! Отговори
ЕЙ, БЪЛГАРИ... преди 8 години
НЕ КУПУВАЙТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ и ПЛАЗМИ!КОМПЮТЪРА ЩЕ ГИ ЗАМЕСТИ!!!!!!!!!!!!!!
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата се променят и ще се получи същото което стана със стационарните телефони.
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
YouTube izdade bagaja predi do kato napishesh neshto to ti izkara 100 variqnta a sega nishto
5
12
 
8
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Едно е да стриймваш филм по нета а съвсем друго е да стриймваш новини, филми, публицистика и т.нт. да си заспал и като се събудиш вместо черен екран пред теб да имаш друго предаване..това е Телевизията. Телевизия е това да гледаш филм и той да бъде прекъснат защото се е случило нещо важно..да има извънредна емисия новини.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОсманВ нета хората стриймват или теглят филми и сериали по тяхно желание. В днешно време в развитите държави са модерни услугите за видео под наем - нвоgo, Netflix,Amazon prime
3
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
Интересно ми е кабелната която е снежинкова в малкия град как ще измести това особенно пък в тия малки градове
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е напълно възможно. В България кабелната телевизия, ако е съчетана с интернет е почти без пари и има за цел да измъкне още някой лев от джоба на потребителя
1
16
 
12
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Телевизията никога няма да умрее! Просто ще се излъчва по интернет. Тя и сега се излъчва но след време ще се излъчва само по нета.