YouTube: Дните на телевизията са преброени!

Според Робърт Кинкъл дигиталното видео ще стане лидер на пазара
28
YouTube: Дните на телевизията са преброени!
Снимка: Reuters, архив

Дните на обикновената телевизия вече са преброени. Това прогнозира шефът на бизнес операциите във видео гиганта YouTube Робърт Кинкъл. Той допълни, че не след дълго по-голямата част от видео съдържанието ще бъде консумирана по друг начин.

В изказването си по време на CES 2016 Кинкъл коментира бъдещето на дигиталното видео и това как то все повече влияе на начина, по който хората общуват с медиите.

"Дигиталното видео ще изпревари телевизията и ще се превърне в най-разпространения начин, по който хората прекарват свободното си време преди края на това десетилетие", казва той.

В речта си Кинкъл, който преди това е работил за Netflix, припомня собствената си прогноза от преди четири години, според която до 2020 г. цели 90% от уеб трафика ще бъде видео трафик. Сега той коригира предвиждането си и счита, че това ще стане година по-рано - към 2019 г.

"Категорично поддържам прогнозата си. Дигиталното видео ще расте не просто постепенно, а мащабно. Дори и сега младото поколение вече гледа повече стрийминг видео, отколкото нормална телевизия", завършва той.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 2 години
То маи нет тв онлине е по добра от гледна точка че тв са се икономисали искам да попитам купа на италия дее тази седмица ами нема я що щото да се гледа и по нета интересно ми е тогава що плащаме два пъти веднъж услугата нет и веднъж тв и тия тв независимо кои оператор са стават смешни
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Телевизор имам, нямам онлайн видео с просташки клипчета и реклама.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключил съм видеото по подразбиране.
18
1
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Наистина трябва да си луд, да се подлагаш сам на "облъчването" от телевизора, но пък за състезания "на живо" става. Особено забавни са неадекватните коментари на така наречените "спортни журналисти".
17
0
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 2 години
хаха, иска им се . има и подобни изказвания за вестниците, направени преди 100 години когато е изобретено радиото.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм изключил телевизора отдавна. Нямаш възможност да отговориш на откровените глупости, с които те заливат платените и продажни пропагандисти.
15
3
 
2
 
! Отговори
ставри преди 2 години
Селата ще ги закрият ли?
14
2
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Гледам си аз тубата и не разбирам защо ми е горещо - викам загрял е лаптопът.. Ама, не, Северно Корейците гръмнали бомба и нали няма сега breaking news. Друго си е да гледаш телевизия с реклами.
13
6
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
За тая работа си има кино. Телевизора не може да замени Киното. Освен това пък нищо не ми пречи от телефона да си пусна филм на телевизора - той телефона има четири пъти повече пиксели от телевизора и го управлява след като натиснеш една иконка - биг скриин. Това е.
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕЙ, БЪЛГАРИ...

Кюмпютъра с нищо не може да замести телевизията и удоволствито което доставя.Кюмпютара може да е много функционален,ама 2-3 часов филм не става за гледане.
11
5
 
8
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Нека си го търсят! Ще го намерят след като фалират. Имаше един разказ от Хайтов: "Когато светът си събуваше потурите". Не можеш да направиш нищо друго с прогреса, освен да го следваш. Аз лично телевизия не гледам, новини чета през feedly на телефона или лаптопа.
10
3
 
3
 
! Отговори
Сп€€нс преди 2 години
гугъл вече" изгърмяха" по тоя параграф и в ЕС не предлагат услугата си новини , защото ги задължиха да плащат на вестниците от които ще качват статии и новини , същото ще е и с телевизията , пройзводителите ще си потърсят тяхното
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не прогнозира шефът на CNN, или CBS, например, ами Робърт Кинкъл?
Ами, защото така му се иска. А кой ще е доставчик на материали за YouTube?
8
12
 
7
 
! Отговори
ЕЙ, БЪЛГАРИ... преди 2 години
НЕ КУПУВАЙТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ и ПЛАЗМИ!
КОМПЮТЪРА ЩЕ ГИ ЗАМЕСТИ!!!!!!!!!!!!!!
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата се променят и ще се получи същото което стана със стационарните телефони.
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
YouTube izdade bagaja predi do kato napishesh neshto to ti izkara 100 variqnta a sega nishto
5
12
 
8
 
! Отговори
Осман преди 2 години
Едно е да стриймваш филм по нета а съвсем друго е да стриймваш новини, филми, публицистика и т.нт. да си заспал и като се събудиш вместо черен екран пред теб да имаш друго предаване..това е Телевизията. Телевизия е това да гледаш филм и той да бъде прекъснат защото се е случило нещо важно..да има извънредна емисия новини.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Осман

В нета хората стриймват или теглят филми и сериали по тяхно желание. В днешно време в развитите държави са модерни услугите за видео под наем - нвоgo, Netflix,Amazon prime
3
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 2 години
Интересно ми е кабелната която е снежинкова в малкия град как ще измести това особенно пък в тия малки градове
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е напълно възможно. В България кабелната телевизия, ако е съчетана с интернет е почти без пари и има за цел да измъкне още някой лев от джоба на потребителя