Цената на акциите на Twitter падна под $19 долара

Проучване показа спад в потреблението на услугата им
14 яну 2016 13:44, Елена Кирилова
1
Цената на акциите на Twitter падна под $19 долара
Снимка: архив Ройтерс

Цената на акциите на Twitter се понижи с повече от 3% по време на вчерашната търговия на щатските борси и падна под 19 долара на акция.

Компанията Mizuho Secutiries постави неутрален рейтинг на акциите и цена от 21 долара, което означава, че възстановяването на цената на книжата до нивата от дните, когато се търгуваха за над 70 долара, не се очаква да се случи скоро.

„Twitter не успя да разкрие своята стойност на по-широката база от потребители“, коментираха от компанията. Според нея, за да има по-добри перспективи пред компанията, анализаторите искат да видят устойчив растеж на потребителите, по-добро представяне на продуктите и подобряване на маржа на печалбата.

Едно от нещата, които обезкуражиха Mizuho по отношение на Twitter, е скорошно проучване за потреблението на социални мрежи на мобилни устройства, което показва спад в ползването на Twitter.

"През юни 2015 г. нашето проучване сред над 1000 души, които са потребители на мобилни устройства в САЩ, показа, че Twitter е третото най-популярно мобилно приложение на социална мрежа. През ноември 2015 г. наше проучване, отново сред над 1000 души, разкри, че Twitter е слязла надолу в класацията, нареждайки се след други компании като Facebook, Instagram, LinkedIn и Pinterest. И това се случи пет седмици, след като тя пусна своя продукт Moments”, допълват от Mizuho Securities.

Като цяло Wall Street остава предпазлив по отношение на Twitter.  

Повече технологични новини можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: социални мрежиtwitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
хампарцуца преди 8 години
вижте на германците и американците как им издуаа пенсиите за глупости. не се притеснявайте, ние вашите сме ги откраднали предвидливо да не станат зян и те.