Камера с адреналин – за скиори, гмуркачи, младоженци...

Sony с екшън камера и перфектна стабилизация
1 фев 2016 17:37,
8
Камера с адреналин – за скиори, гмуркачи, младоженци...
Снимка: Sony

Ако някои ги е изненадала зимата, то други я чакахме твърде дълго. Че можеше да се кара ски и борд и на изкуствен сняг, спор няма, но друго си е на истински. А тази година го има в големи количества. И докато разни миски и плеймейтки са в Дубай, то вие със сигурност знаете къде ще сте през уикенда. Планината е на един камък разстояние, а преживяването горе е по-хубаво, когато е споделено. Дори и да става въпрос за някое нелепо падане. Хубавото е, че от Sony имат решение и на тази ситуация и предлагат перфектна екшън камера, която може да я ползвате и горе в планината, и долу в града.

Става въпрос за модела HDR-X1000VR. Камерата записва 4K видео, което според всички експерти е и бъдещето на телевизията, и на телефоните, и на всички снимащи модерни джаджи. 4K е 4 пъти по-висока резолюция на FullHd. Така заснетите клипове ще са по-живи и истински отвсякога. А новият XAVC S кодек с 50 mpbs гарантира именно това.

Като камера за екстремни спортове X1000VR може да бъде ползвана при всякакви офроуд изживявания, скокове с парашути, бънджита и тн. Може да се закрепят и за домашния ви любимец, ако му имате досаттъчно доверие.

Това, което отличава камерата на Sony от Go Pro устройствата, е стабилизацията на изображението. Тук няма размазвания, камерата отлично компенсира от ниско до високо честотни трептения. Така че дали ще карате колело в планината, или ще пътувате по "първокласните" пътище из Северна България, образът ще бъде отличен. Въпреки офроуд изживяванията. А можете да се снимате дори и под вода на дълбочина до 5 метра. Все пак камерата е водоустойчива. Държи и на прах.

Оптиката на уреда е Carl Zeiss, обективът е с F2.8, а зрителният ъгъл - 170 градуса. С две думи - нищо няма да изпусне от погледа си.

А с аксесоари, които могат да се купят допълнително, може да се гмурнете с камерата до 60 м., каквото и да правите толкова дълбоко под вода.

Сред другите удобни са аксесоари са нагръдник, джаджа за закрепване към каска, към куче, към главата или гърдите на клет младоженец. Има и монопод.

И понеже е 2016-та година и интернетът е навсякъде, камерата може да прави всичките ни приятели (или те нас) част от изживяването - може да стриймвате на воля.

В комплекта има и дистанционно тип часовник с дисплей – през него може да се гледа в реално време това което вижда камерата, да се управлява, да се преглеждат и изтирват клипове. Предимството е, че може да се регулира камерата и пуска и спира запис от разстояние.

Цената на камерата е 849 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Sonyкамераекшън камера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
haha преди 8 години
Е ясно, че е платена публикация, но поне я адаптирайте малко, смешни сте... "Че можеше да се кара ски и борд и на изкуствен сняг, спор няма, но друго си е на истински. А тази година го има в големи количества."
5
0
 
4
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Камерата е уникална и подводните клипове са с много добро качество! В Германия си я взех на оферта 280 ?!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
камерата е перфектна, задължително обаче трябва да се ползва с SD UHS-3. Иначе я има и на по-ниски цени, както и без дистанционно което е едни 200лв. отгоре
3
2
 
1
 
! Отговори
goprogeeks преди 8 години
samo gopro! tova e platena statiq, bas darja che avtora ne znae kakvo e F2.8 !!!!@!@
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камера с адреналин ЗА МЛАДОЖЕНЦИ?!?! Ау, изчервих се...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може тя е стар модел от 2 г. някъде