Ще ми летиш, а? Орли погнаха дронове!

Холандската полиция със странен почин срещу летящите клюкари
Обновена: 2 фев 2016 09:23 | 2 фев 2016 09:22,
6
Ще ми летиш, а? Орли погнаха дронове!
Кадър: YouTube

В днешно време все повече хора се възхищават на дроновете и техните възможности, като може да се говори както за военното им приложение, така и за снимането на покрива на съседа, например.

Явно това обаче не се харесва особено на холандската полиция, която търси революционни начини да се справи с досадните дронове. Тя публикува видео, в което показва как обучава орли да хващат непослушните безпилотни устройства от небето и да ги предава на правосъдието.

Видеото показва как орел сграбчва дрон във въздуха и го поваля. Холандците все пак искат да пазят здравето на грабливите птици и твърдят, че търсят начини как да ги предпазят от остриетата на дроновете, които могат да ги наранят.

След всички полеви тестове холандската полиция ще прецени дали орлите са подходящ метод за лошите дронове.

Органите на реда в страната усилено търсят и други начини за тази неравна борба. Сред тестовете се включват хакерски атаки, за да поемат контрола върху сигнала им, както и използването на предпазни мрежи.

И преди сме чували новини за нестандартните методи, които да решат проблема какво правим с дроновете, които си летят там, където не трябва.

Полицията в Токио си направи свой дрон, който изстрелва мрежи за хващането на дроновете, а компанията DroneDefener изобрети устройство, което изстрелва невидим лъч, чиято цел е да прекъсне GPS сигнала на дроновете и да ги повали на земята.

Проблемът с тези устройства е че те влязоха на пазара за крайни потребители много преди да се напишат каквито и да е официални регулации за тях. Затова и по различни места в света ставаме свидетели на разумни и не толкова разумни решения за защита от злонамерени дейности. Остава да видим дали нискотехнологичното решение за високотехнологичен проблем на холандската полиция ще заработи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3 да и ще спреш нета около тебе
3
0
 
29
 
! Отговори
леле преди 8 години
Леле колко са красиви тези птици :)
2
2
 
29
 
! Отговори
вг преди 8 години
Мисля,че с един заглушител на честота дрона ще си падне като тухла. :)
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има полицейски дрони, които хвърлят мрежи по други дрони! В Германия ти трябва разрешително ако летиш над 10 метра, трябва ти разрешително, ако летиш над частни земи от самият собственик И най-добре да си направиш застраховка ако отсечеш някой пръст или извадиш око. Така, че някои държави са го помислили предварително.