Google и Facebook срещу "Ислямска държава"

Програмата ще се бори срещу пропагандата на тероризъм
Обновена: 3 фев 2016 14:04 | 3 фев 2016 13:22, Валерия Белчевска
7
Google и Facebook срещу "Ислямска държава"
Снимка: Reuters, архив

Търсачката на Google стартира пилотен проект срещу материалите с екстремистко съдържание. Целта е когато потребителите на интернет се опитват да намерят такива, да се показват материали с антирадикалистка насоченост, пише британският вестник The Guardian, цитиран от "Фокус".

Тази програма е предназначена да се бори срещу пропаганда на тероризъм и екстремизъм в интернет, включително и от страна на терористични групировки като "Ислямска държава".

Инициативата на Google е подкрепена и от компаниите Facebook и Twitter. Искане за създаването на такава система по-рано дойде от Комисията по вътрешни работи към Парламента на Великобритания.

"Ние трябва да премахнем всяка лоша информация и едно от най-важните неща – да дадем на човек възможност да намери положителна. Когато човек попадне в интернет пространството, той трябва да се намира в общност, даваща надежда, а не носеща вреда", заяви старшият мениджър по комуникациите на Google Антъни Хаус.

Вчера пък стана ясно, че Google е доста по-напред от Apple и вече е най-скъпата компания в света.

1604 гледания   |  Още видео


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички джихадисти се командвали през ТуитърТуитър
( според бг печат)
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе сериозно, кои са Гуугъл и Фейсбук, че да определят кое е добро и кое е зло!? Бъдете сигурни, че не след дълго твърдението, че е имало 500 години чудовищно и зловещо робство ще е "лоша информация" насаждаща "негативизъм" и "нетолерантност".
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ние трябва да премахнем всяка лоша информация"
----
Зле ми звучи. Това определение е толкова разтегливо, че няма накъде.