Apple с мераци да пусне софтуера си за Android?

От Купертино отговориха на критиките за незадоволителни резултати
5 фев 2016 13:37,
8
Apple с мераци да пусне софтуера си за Android?
Снимка: Reuters. архив

Изпълнителният директор на Apple - Тим Кук, и други ръководители на компанията проведоха среща в централата на компанията в Купертино, за да разкажат какво планират и да отговарят на всички въпроси, които се появиха след забавянето на добрите резултати на компанията, съобщава Марк Гърман от 9to5Mac.
 
Като махнем префърцунените изказвания колко са велики Apple и колко велики неща имат да показват още, едно от интересните неща е намерението си Ябълката да тества своята музикалната си услуга Apple Music на Android устройства. Така компанията щяла да може да тества услугите си на хардуер, който не е изработен от самата нея.
 
Apple се позиционира като "компания за услуги" и Кук казва, че обмисля разрастването на тази част като направи софтуера си достъпен и за други платформи, споменавайки Android, операционната система от основния и конкурент - Google.
 
Коментарите на компанията могат да се възприемат и като намек, че смята да направи и други услуги като облачната iCloud и разплащателната Apple Pay за конкурентни операционни системи.
 
Срещата се е състояла точно след тримесечните резултати на Apple, които Wall Street смята за лоши, въпреки че говорим за чиста печалба от 18 млрд. долара. И ние искаме такива лоши резултати за някои от нашите компании, пък нека Wall Street да ни одумва.
 
Споменаването на Android може да се смята и като намек към инвеститорите, че дори продажбите на iPhone и iPad да спадат, компанията няма да се откаже от търсенето на допълнителни начини за осигуяряване на приходи и съответно печалба. В случая става въпрос най-вече за нейните служители, тъй като много от тях притежават акции в компанията и могат да се разделят с тях след вътрешна информация.
 
Въпреки че Wall Street смята, че през 2016 г. продажбите на айфони ще спаднат, Кук си знае неговото и нарича iPhone най-добрият бизнес на бъдещето, който може да продължи да расте десетилетия. Кук също така казва, че продажбите тепърва ще растат и с много други продукти в бъдещето, намеквайки за слуховете, които се носят, че Apple ще си прави собствена кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: iPhoneappleТим Кук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Salomon преди 8 години
Поне аз, по-загубена и бъгава ОС от Андроид не съм ползвал. Това не е ОС, а някакво джава приложение със интерфейсен скин. Затова има нужда от безкраен ресурс и пак загрява и забива. Ако говорим за балон и Нокия, Гугъл ще последват финландците доста преди Апл. Освен търсачката им, нищо друго не става, поне за мен.
6
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Тук става дума за Apple Music на Android, а не за цялата операционна система. Заглавието е леко подвеждащо. Apple искат да вадят пари от всякъде, затова искат платените си услуги на всички възможни платформи.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Apple с androidiot? Надявам се никога!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно тия ги чака това, до което стигна Нокиа.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах това кой го казва?"И ние искаме такива лоши резултати за някои от нашите компании, пък нека Wall Street да ни одумва."
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече ми е станал рефлекс - видя ли някъде ябълковото лого - бягам през глава.
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха, след толкова години се усетиха, че като се изолират от останалата част от света и се преструват, че никой друг освен тях не съществува, губят пазар. При това голям пазар, защото Android държи над 80% от всички потребители на смартфони. И това няма да ви помогне, закъсняхте, при това много.