Счупил си си iPhone-a? Apple ще ти го замени!

Сумите за замяна ще са: $50 за 5S, $200 за 6-ца и $250 за 6 Plus
5 фев 2016 08:44,
20
Счупил си си iPhone-a? Apple ще ти го замени!
Снимка: flickr

Почти всеки е преживял ужаса от дисплей, станал на сол след падане, нали така? И на кой не му се иска да може да го замени за чисто нов с леко доплащане? Apple ще прави (отново) това.

Преди години компанията имаше такава политика и наистина заменяше счупени iPhone-и, давайки кредит, над който потребителите доплащаха за нов модел, но след появата на iPhone 5 тази радваща потребителите практика тихомълком изчезна и само единици "специални" клиенти имаха право да ползват тази привилегия.

След петицата Apple Store магазините приемаха само стари и неповредени по никакъв видим начин модели и предлагаха срещу допълнително заплащане нов модел чрез своята програма за замяна на смартфони. Но това очевидно ще се промени, сочи един от сайтовете, който винаги се докопва до вътрешна Apple информация – 9to5mac.

От тази седмица собствениците на лъскавите смартфони ще могат да ги заменят, дори да са със счупени екрани, което е новото в програмата за замяна. 9to5mac твърди, че сумите за замяна ще са около 50 долара за iPhone 5S, 200 долара за iPhone 6 и 250 долара за iPhone 6 Plus.

Естествено, Apple се застрахова и при новата си политика - старите iPhone модели ще могат да се заменят "в разумни граници", което най-вероятно означава, че телефонът трябва поне да работи. Така че едва ли ще можем да заменяме смартфони на парчета или такива, които сме изтървали в тоалетната.

Тази нова - стара политика е част от серия нововъведения, които Apple обявява тази седмица, продължава с информацията си 9to5mac. Другото интересно са машини, които ще поставят прозрачните протектори на екраните.

Apple е сключила партньорство с Belkin, която продава какви ли не аксесоари за iPhone - от скрийн протектори и кейсове до огромни док станции и аудио системи.

Всички сме минавали през ада да се сложи покритие на екрана. Рядко служители на магазини за смартфон аксесоари се навиват да ги слагат, а още по-рядко тези, които са се навили - ги слагат благополучно. Все има едно мъничко балонче с прах, което ни бърка в очите, така че определено Apple може да привлече голяма част клиенти, които търсят предпазни средства за iPhone-ите си, с новите машини. Те ще бъдат достъпни само в оторизираните Apple магазини.

Кредитът, който потребителите получават за предаденото повредено устройства определено прави един нов модел по-евтин за купуване, така че Apple най-вероятно се подготвя за още един допълнителен начин да стимулира хората да си купят iPhone 7.

Все пак, айфон маниаците няма как да пропуснат възможността да имат следващия най-добър iPhone на по-ниска цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: iPhonе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...сумите за замяна ще са около 50 долара за iPhone 5S, 200 долара за iPhone 6 и 250 долара за iPhone 6 Plus".===Те по принцип толкова си струват, просто Apple им надува продажните цени. Затова няма проблем "да ви го сменят".
12
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Точно там ми го предложиха :) в сервиза на Apple
11
3
 
12
 
! Отговори
Baltazar преди 8 години
Аз ще изчакам докато пуснат ай-фон 17 S. По-мъдро решение ми се струва.
10
1
 
20
 
! Отговори
Симеон преди 8 години
Счупи ми се дисплей-а на iPhone 6S. В магазина ми предложиха замяна с нов с доплащане от 700лв :), при положение че го взех нов с план за 800лв. С две думи ми предложиха да ми откупят стария за 100лв.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С две думи:Насърчаване на продажбите.Очевадно е,че смартфоните за кратко време навлязоха в етапа си "на зрелост на продукта" и отсега нататък,компаниите които искат да запазват "обема си на продажби и пазарния си дял".Каквито "маркетинг стратегии" да предприемат от Апъл за запазване на високите цените,натиска от "липсата на очевадно нови технологични нововъдения в предлагания продукт" води до устойчива "зрялост",което ще доведе до "спад в цената на продукта" и намаляване печалбата.
8
1
 
3
 
! Отговори
JO преди 8 години
И къде ще се извършва тая замяна, че не разбрах ?
7
1
 
8
 
! Отговори
Летибертоп преди 8 години
До Ко?Не!Ми щото целта не е да се създаде удобство за потребителя, а единствено да се печелят пари; важното е да ти вземат парите, а какво ще правиш после - на никой не му пука (политика supply-side, въведена в САЩ в началото на 20-ти век).
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз не разбрах ... за 200$ ти дават нова 6-ца, или ти изплащат 200$ за счупената
5
3
 
9
 
! Отговори
бОдилник преди 8 години
До oт Сидни Ав$тралияВ семейството ти кръвосмешението е било любимо занимание на няколко поколения.
4
1
 
3
 
! Отговори
Вот дю Фак преди 8 години
А някои въобще сме нямали неземното щастие да се докоснем до това божествено творение , да озари дните ни ,еихххх . виж да ми подарите един , че да не гледам като гладно ц*****че кифла
3
3
 
28
 
! Отговори
опааа преди 8 години
Оп-пааа - корабът потъва... Скоро ще предлагат и бонус надуваема кукла към всеки Iphone, в случай че след като си си го купил, пак не ти връзва ;)
2
1
 
14
 
! Отговори
Ко?Не! преди 8 години
Винаги съм се чудил защо не предлагат този тип устройства с налепени протектори, а вече който го дразнят да ги махне. Тоест, вместо рехавото фолио, с което идват новите машини, да има фабрично залепен протектор. Пък колкото издържи, следващите ясно...
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още едно доказателство, че машинката е с поне 4 - 5 пъти надута цена!