За 10 секунди – 500 000 поста във Facebook

A приходите на мрежата за това време - $2490
15
За 10 секунди – 500 000 поста във Facebook
снимка: Ройтерс

Няма съмнение, че факторът, който най-дълбоко засяга съвременния живот, е способността да възпроизвеждаме и съхраняваме данни на почти никаква цена. Тази революция в информацията ни предоставя изобилие от ползи и възможности на изключително ниска крайна цена, коментира VisualCapitalist.

Почти безплатно можем да се свържем с глобалното изобилие на цялото човешко познание. Нови приложения с впечатляващи функции струват по-малко от долар, а дори месечният абонамент за Netflix трудно може да се усети в сметките на края на месеца. Междувременно споделяме мислите си със семействата и приятелите си безплатно чрез социални мрежи, електронни пощи и други средства за комуникация. Това нямаше как да се случи досега в цялото човешко съществуване, а днес е възможно единствено заради невероятния мащаб на интернет пространството.

Макар всички да правим връзката, че тези отделни действия помагат за увеличаване на приходите на световните технологични гиганти, крайният размер и обем на числата в съвкупност са почти неразбираеми за човешкия мозък.

Колко точно търсения в Google прави всеки един от нас ежедневно? А градът, в който живеем, или страната? А колко са търсенията в целия свят?

Графиките, които представя VisualCapitalist, разглеждат именно обема данни, обработен на всеки 10 секунди от световните технологични гиганти, както и впечатляващите приходи, която всеки един от тях натрупва за този кратък период от време.

Само за 10 секунди са били трансферирани близо 225 000 GB информация, публикувани над 500 000 поста във Facebook, 57 000 туита, направени са над 46 000 търсения в Google и са изпратени над 2 млн. съобщения с WhatsApp.

Още подобни графики можете да разгледате тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: googleFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Кубрат Пулев преди 8 години
Продължаваме да лайкваме.
7
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 8 години
А тука некои се менкат от оператор в оператор искам да попитам това не мисля чее нормално но кое лие за един малък град гледам един ходи като цветарка а тои нее само един та искам да попитам докога се едно отивам в друга фирма конкурентна и започвам да работя за нея това нормално лие няма как да стане законни нарушения но да пиша и да не пиша се една полза кои те чува арменския поп
6
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 8 години
Ехо...дайте рецепта за закриване на профила, че от година се каня и все не успяван, не че правя нещо съществено там, но просто от кумова срама да се махам искам!
5
3
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
Пък за какво са им на селски кукувици фейсове, туйтъри и топла вода ? :D
4
1
 
0
 
! Отговори
петкан от острова преди 8 години
До Анонимен 1Аз ги имам всичките, но отдавна не ги ползвам, че дори им забравих паролите.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тоя Феисбоклук бе...Това е пълна тъпотия-да "лаикваш" снимки на някакви непознати,да "постваш" щуротии на някакви стени,да имаш към 5 000 "приятели" м/у които баничарница,хотел,тухларна,студио за красота,външен ***...Заради тая глупост хората вече не общуват помежду си в реалния свят и страшно затъпяват.
2
1
 
3
 
! Отговори
бай Миле преди 8 години
До 1виЩо да не ти вярваме, аз сум на 35 и до преди 2 месеца и аз нямах ФъкБук. А и то са като имам к'во от това, ни чатя ни постя ни нищо :D
1
2
 
9
 
! Отговори
сдасдасдас преди 8 години
Поне двама сме колега