Facebook пуска SMS-и смяната на акаунти в Messenger

Услугата вече тръгна в Северна Америка, засега тестово
12 фев 2016 12:16,
6
Facebook пуска SMS-и смяната на акаунти в Messenger
Снимка: Reuters. архив

Facebook пак ще се пробва с услугата за пускане на SMS-и през своето приложение Messenger. Това можеше да се прави през 2013 г., но в края на ноември същата година реши да го спре, тъй като много малко потребители го ползвали ежедневно. Идеята беше потребители да могат да пускат съобщения на свои приятели, които не използват Facebook или нямат Messenger.

Услугата за сега се тества сред ограничен брой Android потребители в Северна Амерка, като тя трябва да се включи от настройките на Facebook Messenger, не става автоматично.

Освен тестването на SMS-ите, Facebook съобщи, че тества още една услуга пак сред Android потребителите - възможността да се сменят акаунти в Messenger от едно устройство.

Към момента потребител с два или повече профила трябва ръчно да излиза и влиза с профила, от който иска да пише в Messenger, което си е досадно. Социалната мрежа иска да премахне това, като просто интегрира лесно превключване към желание акаунт директно в Messenger и да не се налага излизане от приложението. Сега всеки с втори профил, който или го ползва като работен, или пък следи бившата, ще може да спре с излишното излизане и влизане по цял ден.

И двете услуги си имат своята цел. С SMS-ите Facebook иска да облъчи и тези потребители, които са имали неблагоразумието да не си инсталират Facebook или Facebook Messenger. Така компанията ще може допълнително да увеличи цифрите за потребителите, които ползват мрежата пред инвеститорите. Смяната на акаунтите пък ще увеличи тоталното време, което потребителите прекарват в приложението, респективно във Facebook. Общо взето, отърване от Facebook няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: SMSAndroidсъобщенияFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
христофор преди 8 години
А наръчник по закриване на акаунти кога се очаква да пуснат?
2
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 8 години
Те и сега фейсбук имат достатъчно информация за това кой е в телефонния указател на телефона ти, чрез whatsapp (а фейсбук го купиха преди около година). Т.е. като имаш инсталиран whatsapp (който има достъп до всичките ти контакти в телефона) то от фейсбък вече знаят кои са хората, с които си комуникираш :)
1
0
 
6
 
! Отговори
Blago преди 8 години
Това, което трябва да се разбере от статията, е че месинджър-а ще има достъп и до телефонният ти указател, който в повечето случаи е вързан с фейсбук, за да виждаш профилната снимка на човека, който те търси и по този начин вече имаме пълният набор от информация на всеки потребител. Като се почне от име, фамилия, държава, религия, интереси. Та се стигне до телефон, приятели и снимки (с много добра система за лицево разпознаване).