Китайците вече могат да плащат с iPhone

Apple пусна от днес платежната си мобилна система
Обновена: 18 фев 2016 10:14 | 18 фев 2016 09:48, Бойчо Попов
0
Китайците вече могат да плащат с iPhone
снимка: Ройтерс

Apple Inc. пусна в действие своята мобилна система за плащания в Китай в партньорство с китайската UnionPay Co., след като производителят на iPhone се съюзи с държавно контролирания консорциум, който има монопол върху всички карти, опериращи с юани, издавани и използвани в страната.

Клиентите на 19 кредитора, включително Industrial & Commercial Bank of China Ltd. и Agricultural Bank of China Ltd., ще могат да използват Apple Pay чрез мрежата от точки за продажби на UnionPay в цялата страна, заяви UnionPay в четвъртък в изявление. Потребителите могат да се регистрират чрез добавяне на информация за своите банкови карти в приложението на устройствата на Apple, заяви базираната в Шанхай компания, цитирана от Bloomberg.

Докосвaйки Quickpass на UnionPay, който разчита на технологията NFC, потребителите на Apple Pay ще могат да правят покупки с предварително запаметена информация за банкова карта на своето устройство. Други банки, които участват в партньорството на Apple и UnionPay, са China Construction Bank Corp. и Bank of China Ltd.  

Съюзяването с Apple Pay е нов ход от страна на UnionPay за връщане на пазарния си дял в мобилното разплащане от интернет конкуренти като Alipay, дъщерно дружество на Alibaba Group Holding Ltd., след като сключи подобна сделка със Samsung Electronics Co. през декември.

Alipay и Tenpay на Tencent Holdings Ltd. заедно контролират 68 процента от китайския пазар за онлайн плащания през третото тримесечие на миналата година, показва проучване на пазарния анализатор iResearch. UnionPay държи 11 на сто от пазара.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари