Не соц, а смарт! Първият "Правец" за 169 лева

Всички компоненти са внос от Тайван, но се сглобяват в България
18 фев 2016 18:00,
107
Не соц, а смарт! Първият "Правец" за 169 лева
Снимка: "Правец"

До седмица на българския пазар ще се появи смартфон с марката "Правец", който ще се предлага на цена от 169 лева. Това заяви пред Investor.bg. Георги Баров, представител на екипа по продажбите на компанията.

По думите му продажбите на телефона ще се осъществяват единствено в магазина на "Правец" в София и няма да се продават в други търговски обекти.

Смартфонът носи името "Правец 4+" и е оборудван с 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon.

"Той е с 8GB памет и 4,7-инчов диагонал на екрана", обясни Баров.

Устройството разполага и с 8MP камера, снабдена с Autofocus и Led Flash, става ясно от сайта на компанията. "Правец 4+" е с дебелина от 7,2 мм и тежи 100 грама.

По думите на Баров отново до седмица през сайта на компанията ще може да се поръчва и нов геймърски компютър, който ще е със завишени параметри. Той ще разполага с 8-ядрен процесор на Intel, а на самия уебсайт ще има конфигуратор, така че купувачите да могат да изберат компонентите, които предпочитат за него.

Поради тази причина компютърът няма точно определена цена, а тя ще зависи от конфигурацията, която предпочита клиентът.

Марката "Правец" се завърна на българския пазар още в края на 2014 г., когато пусна за продажба лаптопа Правец 64М. Тогава компанията заяви, че новото устройство е наследник на Правец 8М, който е създаден през 80-те години на миналия век и разполага с 8-битов процесор.

Зад проекта стои компанията за почистване на преносими компютри "Лаптопклийн", чийто собственик е Бойко Вучев.

Всички компоненти за устройствата се доставят от Тайван, а самото им сглобяване се случва в България.

Още икономически новини четете в investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Правецнов смартфон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Спокойно... преди 5 години
До Браво ПравецНедей ги пуши тия холограми, че явно главата спира да те слуша....
70
0
 
0
 
! Отговори
Браво Правец преди 5 години
Скоро съсед ми предложи д а проверя телевизори/жълти които не що го дразнят. Отиваме до единия - в склад около 7 метра обем около него видим ясно като мъгла белезникава.Вероятно чрез холограми и батерии вградени подържа тип СИРИiСКИ МАсов убиец./Дух на извънземен нашественик галвата и нещо като клюн вътре на топло до холограмите.Не слагайте холограми в телефони телевизори на цигарени опаковки и на автомобили.
69
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Поразрових се и разбрах, че всъщност това е Xolo Q900s Plus на индийската Lava International Ltd. модел от края на 2014-та.
68
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
В съвременния свят на електрониката повечето големи марки ползват външно проектиране и производство за масовите продукти - ODM,но в случая с големите компании те задават параметрите на проектирането и прозводството. В случая с "Правец" се ползва ОЕМ,където търговецът просто си слага търговската марка върху независим чужд продукт.
67
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 8 години
Радвам се, че има предприемчиви българи. Ако се наложи да си купя нов лаптоп вероятно ще е Правец. Ей така за да подкрепя инициативата на съгражданина ни.
66
3
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Сега остава със лобистки закон прокаран в парламента да задължат потребителите на мобилни услуги да ги купуват! Не само да ги купува но и през три години да ги сменят ! Както направи Петричката фирма за водомери -Беласица!
65
5
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Браво ! Произвеждайте ! Нека има ! Само ,че защо такова безсмислено производство ?!?! Уведомете ни ако случайно имате продажба ! С тези параметри ,това е морално остарял артикул ,на никому неенужен !
64
2
 
22
 
! Отговори
сс преди 8 години
Значи, ако не произвеждаме, "защо не произвеждаме", а ако проижвеждаме е "***", и няма да го купим, айде някой да се спрат. Аман.
63
3
 
1
 
! Отговори
некойси преди 8 години
Хора вие дето клечка за зъби не сте напраили, не плюите нечия предприемчивост. Просто си купете не ребрандирани китаиски клечки за зъби,и си избодете очичките да не четете да се нервите. За тез с йотафоните,ми карате си лада не греит уол и толкова . Хората дето плюят квото и да е позитивно в бг случаино или не все дават пример с по добро руско . Случаино ли е тва или не не знам ама ми мирише на рубли чак от италия.
62
1
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Доколкото знам,пълно е с фирми които произвеждат по тоя начин,а още повече са тия дето само слагат логото си на нещо произведено в Китай.Какво пък-нека опитат хората.Иначе името "Правец" отдавна е изпразнено от съдържание,но това се е случило и с много по-големи,например някой спомня ли си "Оливети???
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
подобен,индийски е с цена 10 лева
60
3
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Още веднъж да благодаря на Правец..С Правец 16 се вършеше наистина почтен бизнес..Сега всичко писано казано се следи в реално време от всякакви негодници..
59
3
 
20
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Можеше поне името да е по модерно-баiТош
58
4
 
14
 
! Отговори
2690 преди 8 години
Китайски или не - за тия пари е добре. Може да го видиш в магазина, има гаранция.
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
два пъти по добър от всички без аналогови тухли правени в русия факт
56
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правец - некак си не ми звучи телефонски, по-скоро за водомер бива, но нека го пуснат Тайванеца може да излезе успешен, пък и за тия пари с тези параметри мисля е повече от добре !
55
7
 
3
 
! Отговори
dp преди 8 години
Поредният мравец, голяааама новина. И преди 30 години и сега току се опитват да агитиратпубликата, че някой правел нещо. Айде преди години поне плоатките тук им правеха и ги сглобяваха. И тогава не знаеха какво правят много-много ама тия изглежда готови платкище пъхат в готови кутии и ще ги надписват, т.е. могат по-малко отколкото сервиз за ремонтна телефони.Не е да няма и истински неща правени в БГ и то сега, не че ще влязат в новините разбира се.
54
6
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
А модели на дизел гамата предлага ли?
53
5
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
Доживяхме , български телефон с американски процесор :D
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАА бе МАНДЖА , за кой ли път ни демонстрираш простотията и идиотията си.Пий си хапчетата и си лягай.