Смартчасовниците издухват швейцарските

Вече се продават повече умни часовници, отколкото традиционните
19 фев 2016 16:52, Бойчо Попов
47
Смартчасовниците издухват швейцарските
снимка: Ройтерс

Глобалните продажби на „умни часовници“ са достигнали 8,1 милиона единици през четвъртото тримесечие на 2015 г., повече от продадените 7,9 милиона швейцарски часовника, разкрива най-новото изследване на пазарните анализатори от Strategy Analytics. Така за първи път смарт устройствата са изпреварили продадените швейцарски часовници в световен мащаб.

Глобалните продажби на умни часовници през четвъртото тримесечие на миналата година са нараснали с цели 316% спрямо 1,9 милиона година по-рано. Те бързо се увеличават в Северна Америка, Западна Европа и Азия.

На Apple Watch се падат внушителните 63 процента от общия световен пазар на „умни часовници“ през четвъртото тримесечие на 2015 г., следван от Samsung с 16%. Apple и Samsung заедно продават 8 от всеки 10 смарт часовника в света. Hidden Field

Продажбите на швейцарски часовници са намалели през последното тримесечие на 2015 г. с 5% от 8,3 млн. броя година по-рано. Глобалното търсене на швейцарски часовници се забавя, а важни играчи, като Swatch, изпитват затруднение да намерят път към растежа, пояснява Стивън Уалцър, анализатор в Strategy Analytics.

„Швейцарската часовникарска индустрия реагира много бавно на развитието на смарт часовниците. Тя си държи главата в пясъка и да се надява „умните часовници“ просто да изчезнат. На швейцарски марки, като на Tag Heuer, се пада едва 1 на сто от всички продадени смарт часовници в световен мащаб през четвъртото тримесечие на 2015 г., далече зад Apple, Samsung и други лидери в тази категория с висок растеж“, твърди Нейл Маустън, изпълнителен директор на Strategy Analytics.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИКОГА НЕ БИХ СИ КУПИЛ ТОЗИ УМЕН БОКЛ.К. ОТ МЕХАНИЧНИЯТ ЧАСОВНИК ПО ДОБРО НЕ Е ИЗМИСЛЕНО.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До Тина от ДаниелА бе разбрахме за твоя Longines бе човек. Това че си успял да купиш някаква по-скъпа вещ в мизерния ти живот не означава нищо. Аз имам Timex за $45 и върши същата работа като твоя Longines. Статията е за това че глобално продажбите на Смартуоч се увеличават за сметка на Longines...
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същите спорове като тук са водели и занаятчиите производители на традиционните векове наред медни съдове при появата на железните емайлирани съдове. И те са си мислели че това е временно явление и скоро всички ще се върнат към медните съдове. Това време е много добре отразено в романа "Железният светилник", препоръчвам на механизаторите любители на швейцарски часовници да го прочетат и след това да отидат по магазините да потърсят медни съдове или пък занаятчии медникари.
9
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
Всеки вече има GSM. За какво са ви часовници.
8
5
 
5
 
! Отговори
До Тина от Даниел преди 8 години
Тинче, не си в час мила. Хубав часовник Тисот механичен-хронограф струва около 1 000 лева. Моят Longines го купих почти чисто нов от ибей за 600 паунда- по-малко от един Въй Фон. Така, че не ми разправай за часовници. Това е часовник, класа, произведение на изкуството. Не случайно швейцарците не наричат часовниците часовници, а Timepiece.
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен смарт часовниците изобщо не са в една категория като продукт с качествените механичните часовници. Изобщо не е един и същи пазар, макар и двете да се водят "часовник".Едното е техника, другото е бижу. Статията няма много смисъл
6
2
 
22
 
! Отговори
:) преди 8 години
Нали го знаете вица за оня в трабанта, дето спрял до едно Ферари и питал:- Абе, пич, върви ли колата?- Супер е... - недоумяващо отговорил собственика на Ферарито.- Не, бе, гледам, че не ги купуват много и затова питам...
5
3
 
15
 
! Отговори
:) :) :) преди 8 години
Много глупава статия. Това е все едно да напишеш, че в България турските дрехи се купуват повече от тези на PRADA. Китайските пръчки по 20-50 долара се купуват повече от скъпите швейцарски произведения на изкуството. Браво !
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голф двойка издухва Бентли. Продава се повече.
3
2
 
18
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Как може да сравнявате часовник за 300-400 евро с такъв за няколко хиляди? Смарт часовниците са много по-достъпни за хората, за това и се купуват повече.
2
3
 
19
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Да бе, хаха. Паднах от стола. На ръката ми имам Longines, два пъти по-хубав, по-стилен. Това е часовник, не някаква пластмасория, която я зареждам през няколко часа. Само *** ще си купи такъв часовник.
1
9
 
4
 
! Отговори
сс преди 8 години
там е бъдещето в тези часовници....... Ентерпрайз телепортирай ме.........