LG G5 - първият модулен смартфон?

Към телефона може да се добавят различни накрайници
22 фев 2016 11:04, Бойчо Попов
9
LG G5 - първият модулен смартфон?
снимка: LG

Корейският концерн за потребителска електроника LG Electronics представи в неделя в навечерието на Mobile World Congress своя нов флагман при смартфоните - LG G5.

Новият модел с Android не е продължение на G серията с предишните модели G3 и G4, а ново начало. Нещо, което корейците наричат "първият модулен смартфон".

Това показва дори само дизайнът на LG G5, но и специализираните аксесоари за смартфона, като очила за виртуална реалност, допълнителна камера, сменяща се батерия и др.

Флагманът ще е наличен скоро в търговската мрежа в цветовете сребристо, златисто, розово и черно-сиво. Дебелият между 7,7 до 8,6 мм апарат е само от метал, а тежестта на джаджата, която работи с Android 6 Marshmallow е 159 грама. По време на пресконференцията производителят не назова цена и дата на пускане в търговската мрежа.

LG G5 има 5,3 инчов Quad HD IPS екран с функцията Always On дисплей, която винаги показва часа и важна информация. Любопитното е, че за тази цел работи само 1/3 от дисплея, което изразходва по 0,8% от батерията на час. Функцията работи и дори, когато устройството е в т. нар. Quick Cover.

Чипът е Snapdragon 820, с 4 GB RAM, 32 GB вградена памет и microSD слот за до цели 2 TB карта. Батерията е 2800 mAh и поддържа Quick Charge 3.0. С модула Cam Plus обаче батерията става 4000 mAh. LG G5, за разлика от Samsung Galaxy S7 (Edge), предлага и USB-Typ-C.

И по отношение на камерите корейците се отличават от конкуренцията. На задния панел на LG G5 има цели два модула за камери. Помощната камера на апарата с 8 МР резолюция е с обектив с обхват 135 градуса, а стандартна камера е с 16 МР. Предната камера е с 8 МР.

Въпреки слота за батерията и допълнителните аксесоари в най-дебелата си част LG G5 е широк 7,8 мм и тежи 160 грама.

Разнообразна гама от допълващи устройства

На събитието бе представен още търкалящият се дрон LG Rolling Bot, който служи за наблюдение на дома, камерата LG 360 Cam за 360-градусово видео с интеграция на Google Street View и очилата за виртуална реалност LG 360 VR със собствен дисплей, особено лек корпус (118 грама) и красив дизайн. Очилата се свързват с LG G5 чрез кабел, освен това поддържат заснетото 360-градусово видео с LG 360 Cam.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: LGLG G5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
17
 
! Отговори
gost преди 8 години
хората са напред с материала а родата ми гледа да е някои назад искам да я попитам радостна лиси моя мила от услугата която ти ползваш вместо мен ползваи я със здраве няма да е задълго
6
6
 
18
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Липсваха му такива елементарни функции като избор на запис на номера в SIM и набиране от SIM които има всеки тел. За 10лв.. GPS- ът му чакаше сигнал по 7-8 мин. Нямаше и слот за мемори карта. Стоически го изтърпях 8 месеца и го махнах на голяма загуба. Никога няма да си купя повече тел. LG. За съжаление това НЕ Е антиреклама а ИСТИНА!
5
4
 
18
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Преди 3г. си купихме 2 семейства общо 4 gsm- а LG GU230 (мисля бяха) не е скъп телефон. И 4- те се прецакаха в разстояние на 1 месец едновремено. Екраните станаха "бели" и край. Виваком отказаха гаранция въпреки че небяха изтървани, мокрени и каквото и да било друго. После си купих Нексус4. Струваше колкото лаптоп. Като пусна WiFi и прегряваше. Смениха батерията гаранционно - стопи и втората батерия.
4
1
 
22
 
! Отговори
2 преди 8 години
Това си е твой проблем, не е проблем на LG или наш. Взимаш една Нокия за 10 лева втора ръка и си ОК.
3
0
 
24
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
Аз не разбрах кое му е модулното? Това, че може да се сменя батерията и да се добавя още една камера ли?
2
2
 
20
 
! Отговори
asad преди 8 години
Оправете си заглавието или наемете каъдрни хора. Не е първият !
1
7
 
28
 
! Отговори
LG G3 преди 8 години
Това ще се пазарува асап!!!