Лордът на виртуалната реалност марширува

Виртуалните очила на Зукърбърг набират популярност
Обновена: 23 фев 2016 09:31 | 23 фев 2016 09:30,
7
Лордът на виртуалната реалност марширува
Снимка: Facebook

Технологичният свят насочи погледа си към Световния мобилен конгрес в Барселона, където всички големи технологични компании представиха нещо ново - от нови технологии и решения до нови смартфони, таблети и какви ли не джаджи.

Изненадата обаче е една от най-коментираните снимки в Twitter - шефът на Facebook, Марк Зукърбърг, който върви сред публика, ползваща очилата за виртуална реалност на Samsung - Samsung Gear VR. Софтуерът им е притежание на компанията, правеща софтуер за виртуални очила, която Facebook купи - Oculus.

Ето едни от най-интересните туитове:

- Тази снимка на новия владетел, маршируващ сред своите "включени" роби е наистина впечатляваща, Оуен Уилямс;

- Марк, ти си най-богатият човек на света - спри да си правиш прическа за 6 долара, Джоуел Голби;

- Дали тази снимка е алегория на бъдещето? Хората във виртуалната реалност редом с техните лидери, ходещи до тях, Николас Дебок;

- Зукърбърг открадна адски много портфейли с тази снимка, Мик Райт;

Facebook определено работи много в посока на виртуалната реалност и това беше основната тема на лекцията на Марк на Световния мобилен конгрес. Компанията обяви, че нейната технология за стриймване на 360-градусови видеа ще бъде имплементирана във виртуалните очила Samsung Gear VR, което пък ще направи постваните директно в социалната мрежа видеа да са много по-ясни и бързи.

Социалната мрежа се похвали и че потребителите и са гледали над 1 млн. часа видеа с виртуалните очила, както и с над 200 игри и приложения специално за тях, които могат да бъдат изтеглени от онлайн магазина Oculus Store.

С тази снимка Facebook само може да се радва за още по-големия интерес, който привлича към себе си, тъй като е на пазар, в който Google отдавна е влязъл и търси всякакви начини, за да излезе на челните места. Интернет търсачката има над 5 млн. закупени от своите виртуални очила - Cardboard VR, но пък те са налични от средата на 2014 г., а тези на Facebook - едва от ноември миналата година и тепърва ще бъдат предлагани на 1,55 млрд. месечно активни потребители, с които Facebook разполага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
семержиев нали не смяташ да дразниш с простотиите си за музика и без това нея разбираш радваи се на някои дето навремето тия направи и то наготово
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След време ще направят и човека робот, за да може да работи не 8 часа работен ден, а 24 часа и да бъде полезен на корпорациите.
4
0
 
0
 
! Отговори
neo преди 8 години
Влизат в матрицата доброволно! Точно като във филма стават нещата постепенно и то доброволно. Виртуална реалност, после усещания и накрая ще живеят в аквариуми и ще им се подават виртуални удоволствия вместо истински. А за хората няма да има разлика като им излъжат мозъците...
3
1
 
5
 
! Отговори
FacebookOff преди 8 години
Не проблема в очите ,а какво ще стане с мозъците ,на така или инъче зомбираните потребители на Facebook.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
компютрите вредят на зрението, телевизията, мобилните телефони - ами тези екрани на 3 сантиметра от очите на човек това няма ли да нанася поражения на зрението? замисля ли се някой!
1
1
 
4
 
! Отговори
GramadareV преди 8 години
Ботове!

Спонсорирани публикации