Oculus добавя профили, стаи и игри за виртуалната реалност

Целта е очилата за виртуална реалност да придобият социален ефект
Обновена: 1 апр 2016 09:40 | 10 мар 2016 12:30,
3
Oculus добавя профили, стаи и игри за виртуалната реалност
Снимка: Oculus

На своята най-голяма конференция за тази година за разработчици Build Microsoft обяви плановете си да създава все повече чат ботове или с други думи, програми, задвиждани от изкуствен интелект, които да помагат в ежедневните дейности на хората, съобщава TechCrunch.

Компанията, занимаваща се с виртуална реалност, Oculus обяви на сайта си няколко нови функции, чиято цел е да предизвикат все по-голям социален ефект върху очилата за виртуална реалност Samsung Gear VR и крайните потребители да разпознаят новата технология като поредния начин за забавление.

Още по темата

Очилата на Samsung, които бяха пуснати ноември миналата година, работят чрез технологията за виртуална реалност на притежаваната от Facebook компания Oculus. Новите функции са създаването на социален профил и игри, за които така или иначе се говореше, че тепърва ще излизат.

От днес собствениците на Samsung ear VR ще могат да си направят социален профил, който може да бъде търсен и намиран през платформата на Oculus. Профилът ще подканва потребителите да се свързват помежду си, използвайки истинските си имена, и да създават свои собствени стаи. В тях чрез аватари група от хора ще могат да гледат видеа в реално време.

Освен това, от следващата седмица потребителите ще могат да свързват своите Facebook акаунти с въпросните социални профили, за да гледат персонализирано съдържание, базирано на страниците и хората, които следват в социалната мрежа. Съвсем скоро ще се добавят и опции за лайкове и споделяния на гледаното в стаите. Идеята е все повече хора да виждат какво точно правят приятелите им с нашумялата виртуална реалност.

Следващите социални функции са добавянето на две нови игри, които са специално създадени за виртуална реалност, като и двете поддържат до четирима играчи.

Първата е Social Trivia, създадена е от Oculus и позволява на приятели да се предизвикват помежду си с различни въпроси, на които да отговарят. Втората е Herebound: Gladiators, в която се водят различни битки. И двете игри имат интегриран гласов чат, така че това определено е стъпка напред по отношение на социалния елемент, тъй като хората ще могат да се събират и да се забавляват и контактуват във виртуалната реалност.

До колко това е наистина социално, имайки предвид че хората едва ли не биват стимулирани да си стоят вкъщи и да си говорят си иконки, е друг въпрос. Виртуалната реалност може и да е забавна на този етап, но е поредната технология, която индиректно казва на хората, че е много по-интересно да си общуват в някакво виртуално място. Едно е да можеш да гледаш конкретно видео във виртуалната реалност, което да даде много по-истинско преживяване, защото това е единственият начин, съвсем друго е хората да бъдат подканвани да се събират и говорят във виртуални места, все едно реалност няма.

Да, за хората, които са в различни страни и различни континенти, това определено би бил един много добър начин за комуникация, но за останалите? Така или иначе тепърва ще се появяват какви ли не игри и активности за виртуална реалност, тъй като пазарът на виртуални очила или трябва да бъде постоянно захранван от съдържание, или просто няма да просъществува. Крайните потребители са тези, които ще дадат правилната оценка и Facebook, който сигурно до следващата година ще стигне 2 млрд. потребители, със сигурност е добър поле за тестване на новите функции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samsung ear VR? Да не е gear ? :D
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чети бе Мартине.
1
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Браво на Мартин за copy/paste-a :)"Заглавната снимка е на Samsung. Другите са от сайта на Oculus. Хубаво е да се сложат между абзаците, а не като галерия, но не знам доколко платформата на Днес го позволява."

Спонсорирани публикации