Турция отново осъмна без Facebook и Twitter

Анкара наложи нови рестрикции след атентата в неделя
15 мар 2016 08:44,
35
Турция отново осъмна без Facebook и Twitter
Снимка: архив, Reuters

Достъпът до социалните мрежи Facebook и Twitter бе забранен от съда в Турция след публикуване на снимки и видеа в тях от атентата в Анкара, съобщиха телевизиите NTV и CNN Turk.

Ходът идва след смъртоносния атентат в неделя в турската столица, където за сега официално се съобщава за 37 загинали и 125 ранени. Локалните телевизии CNN Turk и NTV твърдят, че видеото, заради което е дошла забраната, показва избухването на бомбата в колата и е било качено във Facebook и Twitter, а след това многократно споделяно.

Още по темата

Това не е първият път, в който Турция блокира достъпа до социални мрежи, като смята, че тяхната липса на рестрикции се равнява на терористическа пропагадна. В края на миналата година страната отново сложи временна забрана върху Twitter, след като потребителите започнаха да споделят снимки на тогавашните сблъсъци между полицията и крайно леви екстремисти, включително снимка, на която прокурор бе държан като заложник от един от тях.

Взривът в Анкара е вторият смъртоносен атентат за тази година в града. Атаката е била усетена на няколко километра от мястото, а отломки от взрива са стигнали на няколкостотин метра от Министерството на правосъдието и Министерството на вътрешните работи, както и от кабинета на министър-председателя, съобщи тогава Fortune.

Въпреки че властите не са посочили официални виновници за атентата, Ройтерс твърди, че двама неназовани служители по сигурността смятат Кюрдската работническа партия за организатор. Почти 30 години тя се бори с турските власти за признаването на кюрдите като автономна държава.

Междувременно Турция поднови бомбардирането на локации на кюрдските бунтовници в Северен Ирак. От неделя до сега турската полиция е арестувала 36 души, които са заподозрени в сътрудничество с Кюрдската партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: АнкараFacebookTwitterТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
1
 
! Отговори
учуден преди 8 години
Хора, това са пълни глупости, живея в Турция и от сутринта си цъкам във фейсбук. Не знам откъде идва тази информация, но не е вярна. Не е имало никакви проблеми със социалните мрежи.
8
0
 
6
 
! Отговори
смях преди 8 години
А турците викат че са европейска демократична държава с видиш ли европейски ценности....
7
6
 
2
 
! Отговори
ВАЖНО !!!!! преди 8 години
ДНЕС ИМА ИЗКЛ/ЧИТЕЛНО ВАЖНА СРЕЩА ОТ СВЕТОВНА ЗНАЧИМОСТ,В ТУРЦИЯ ИДВА ПРЕЗИДЕНТЪТ НА АЗАРБЕЙДЖАН,И ЩЕ ПОДПИШАТ НОВИ ДОГОВОРИ ЗА ГАЗ,ОТ АЗАРБЕЙДЖАН, ТЮРКМЕНИСТАН,УЗБЕКИСТАН, КАЗАХСТАН И КАСПИЙСКО МОРЕ ЗА ТУРЦИЯ,ЗДЕЛКА ЗА СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ,И УСКОРЯВАТ ВЕЧЕ ЗАПОЧНАЛИЯ СТРОЕЖ НА ГАЗОПРОВОВОД - ОТКРИВАНЕ 2018 ГОДИНА,МЕРКИТЕ ЗА СИГУРНОСТ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ,ВКЛЮ1ИТЕЛНО И СПИРАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ :))))
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи са готови за ЕС само така не зачитат правата на малцинствата затварят нета и медийи рекетират ЕС.заподядайте в Европа за да се растури тоя цирк
5
2
 
11
 
! Отговори
12 преди 8 години
В турция всички младии говорят английски? Ай сиктир бе! Аз съм бил два пъти в турски хотели с по 4 звезди където НИКОЙ не говореше английски. А пътните полицай знаят на английски само следното:" пей, плииз, пей" с което си искат рушвет. И понеже вие дето се турчеете много ги разбирате нещата и щяхте да ни завоювате и така нататък, да ви напомня, че народите в бившата османска империя тепърва ще се освобождават. Та не се турчейте много, да не се наложи да станете русофили и да си присаждате кожа
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета глупостите, които правят, Турция май е спряла развитието си някъде в средните векове.
3
3
 
2
 
! Отговори
ККК преди 8 години
ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ДА СПРАТ И МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ В СИРИЯ ТУРЦИЯ.... ИД СПЕЦИАЛИСТИТЕ МОЖЕ И ДА СПРАТ ЩОТ ТЕ С ЛАПТОПИ И ТЕЛЕФОНИ В РЪКА СЕ ТРЕПЯТ
2
1
 
11
 
! Отговори
321 преди 8 години
всичките под мен сте болни мозъци :) 21 век е, стойте си в пещерите с подредения ви живот. а оня алтавия дето си мисли, че на 24.03 щяло да се случи нещо, сигурно е от онея дето за 21.12.2012 е тръбял.
1
4
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Тва е бял кахър, туитър и фейсбук. Обаче Турция ще осъмва и без туристи ,а това вече са много стотици милиарди евро загуби.

Спонсорирани публикации