BMW обяви интеграция на колите си с Android

Обявиха и първите приложения, които ще работят с колите
24 мар 2016 14:07,
2
BMW обяви интеграция на колите си с Android
Снимка: архив, Reuters

BMW бе един първите световни производители на коли, който представи интеграцията си с iPhone устройства още през 2011г. и сега продължава същата тенденция, макар и 5 години по-късно. На международната изложба за коли в Ню Йорк компанията обяви, че BMW Apps вече ще има интеграция и с Android устройства. Първите приложения, които ще работят с най-новите модели от седмата серия на BMW, ще са iHeartRadio, Pandora и Spotify.
 
Потребителите ще трябва да изтеглят приложението на BMW, за да могат да стриймват музика от телефоните си с iDrive чрез Bluetooth връзка. Android потребителите ще се радват на това, до което iOS потребителите имат достъп от доста време - харесване на песни в Pandora, ползването на платени и безплатни списъци с песни в Spotify и запазване на любими радиостанции в iHeartRadio. Тепърва ще се пускат и други приложения, но за сега се стартира с тези.
 
От Apple са доста стриктни, когато става въпрос за разбработване на приложения за тяхната платформа. Като един от първите автомобилни производители, които интегрират iPhone устройствата с бордовата система за управление, BMW се ползваше с голяма подкрепа от Apple лесно да тества новите приложения дали са безопасни по време на каране. Противно на това, Android устройствата са част от една много по-достъпна спрямо Apple среда и това повдига въпроси за тестването на безопасността, но BMW явно си има планове как да изчисти и този въпрос.
 
Идеята на приложенията е да се ползват свободно и безопасно от шофьорите, т.е. да не ги карат да свалят очи от пътя, за да скролнат през списък с песни, например. Ако приложенията работят с iDrive, без значение от каква мобилна операционна система се управляват, BMW гарантира, че приложението няма да отнема вниманието на шофьорите и е безопасно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
10
 
! Отговори
шофер преди 8 години
Те сега си такова таковата .... хубава кола и бъгава ОС ....
1
15
 
11
 
! Отговори
HGY преди 8 години
А защо не с Windows? Системата android си е смотaна.