Google се насочва към стрийминга в реално време

Компанията създава приложение, наречено YouTube Connect
24 мар 2016 20:45, Елена Кирилова
3
Google се насочва към стрийминга в реално време
Снимка: архив Ройтерс

Без да вдига много шум, Google създава ново приложение за стрийминг в реално време, наречено YouTube Connect, пише VentureBeat. Услугата подчертава усилията си да увеличи своето присъствие в света на предаването на събития на живо, изправяйки се директно срещу услугите Facebook Live и Periscope на Twitter.

YouTube Connect ще бъде достъпна както на устройства с iOS, така и на такива с Android.

Google не е открита веднага за коментар.

YouTube Connect има почти съшите функции като двете конкурентни платформи, твърди източник, запознат с въпроса. Можете да влезете в приложението, използвайки своя акаунт за Google или YouTube и веднага да започнете да предлагате стрийминг от вашия мобилен телефон. В рамките на услугата е включен чат, както и възможност за тагване. Списъкът с новини пък включва най-новите клипове от приятели, или на тези, за които сте се абонирали в YouTube.

Видеата ще могат да се гледат през приложението, както и на сайта на YouTube в отделни канали. Предишните излъчвания също могат да се пазят в приложението чрез избирането на специална опция, която се избира след завършването на стрийминга.

Приложението все още не включва интеграция във Facebook или Twitter, която би помогнала на потребителите по-лесно да споделят стрийминга си в други социални мрежи.

YouTube Connect идва в момент, в който Google изостава в сферата на стрийминга на живо. В момента YouTube предлага стрийминг на живо, но предложението е ограничено от гледна точка кой може да има достъп до него. Новото приложение обаче може да помогне на компанията да стигне до много по-голяма аудитория.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: googleYouTubeстрийминг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Като един де си позволява пред клиентите да коментира кои кои е има една приказка радев по добре на хората в устата отколкото е краката а на теб ти пожелавам апм в превод сети се сам какво е
2
3
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
да като оня де искал да наследи бизнеса на баща си които лека му пръст поокраде виваком тоя поокраде теленор *** милия семержиев сее вмънал във виваком а къде са обикновенните хора няма ги викал за другия и тои искал а то и не знае е па безобразие на луната маина кои луд кои яде баницата а
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стрийминг в реално време.......