Зукърбърг обръща все по-голямо внимание на хуманитарните теми

Той изрази надеждата си, че светът ще се справи с терористичните атаки
28 мар 2016 13:22, Елена Кирилова
3
Зукърбърг обръща все по-голямо внимание на хуманитарните теми
Снимка: архив Ройтерс

Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг публикува изявление на страницата си в социалната мрежа в неделя, посветено на вълната от терористични атаки в света, изразявайки надеждата си за „създаването на един свят, в който разбирането и емпатията могат да се разпространяват по-бързо от омразата“, пише Mashable.

Изявлението беше публикувано няколко часа, след като функцията на социалната мрежа Safety Check се сблъска с известни проблеми с изпращането на заявки за отбелязване във връзка със атаката в Лахор, Пакистан. Услугата се активира за потребители, намиращи се в Европа и САЩ.

Говорителят на Facebook по-късно е коментирал за Mashable, че много хора, които не са засегнати от кризата, са получили заявка да се отбележат в социалната мрежа, че не са засегнати от взрива.

„Работихме по отстраняването на проблема и се извиняваме на всички, които по грешка са получили заявката“, посочва говорителят.

Въпреки че споменава Safety Check в своето изявление, Зукъбърг не засяга темата за проблемите с услугата. Вместо това той се фокусира върху състраданието след бомбената атака в Пакистан и споменава скорошните нападения в Турция и Белгия.

Safety Check беше активиран за първи път след терористична атака през ноември след атаките в Париж. Решението бе посрещнато със сериозна критика предвид факта, че десетки загинаха при подобен акт в Бейрут, Ливан, само ден по-рано, но функцията за безопасност не беше активирана тогава.

Главният изпълнителен директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг отчете критиката и заяви, че досега „Проверката за безопасност“ е използвана само след природни бедствия, но ще бъде активирана повече в бъдеще при „човешки бедствия".

Facebook спази обещанието си, включвайки функцията след атаките в Нигерия и Турция.Изявлението от неделя е поредният ход на Зукърбърг да се превърне от фокусиран върху бизнеса технологичен лидер в международна фигура, ангажирана с хуманитарни въпроси.  

Още новини за големите технологични компании можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
тои поне се мъчи за разлика от виваком милички искате да сме мобилни искате да сме онлине е хубаво го искате ама или некоя кабеларка смотана ви краде или съм мръднал тръгна да гледам не става е баси двупотопията един мач не може сигорно оня под мен бари се скъсва щото беден с 1000 лева заплата тая селения само в ловеч я има никъде другаде писна ми
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте да дадем! Скоро светът ще е едно голямо виртуално нищо, но е важно големите компании да се явяват спасители. А защо не ги образоваш по стария начин с училища, за да не правят зулуми? Или ще почнем да осъзнаваме колко прав е бил Дарвин за произход на видовете.