Oculus Rift вече са при първите си собственици

Но всички налични бройки вече са разпродадени
29 мар 2016 13:22, Бойчо Попов
14
Oculus Rift вече са при първите си собственици

След години развойна дейност очилата за виртуална реалност Oculus Rift вече достигат до първите си собственици.

Информацията бе съобщена лично от изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг в неговия профил в социалната мрежа. „Днес започваме доставките на Oculus Rift! Нов крайъгълен камък към бъдещето на информационните технологии“.

И така - след близо 4 години на краудфъндинг кампании, публикуване на набор за разработчици, тестове, сделка за придобиване от страна на Facebook и всевъзможни маркетингови инициативи, шлемовете за виртуална реалност Oculus Rift най-после се отправиха към потребителите. По този начин компанията на изпълнителния директор Брендън Айърби ще спази обещанието за старт на доставките през март.

Все още не е ясно кои ще са щастливците, но е ясно, че подкрепилите проекта в Kickstarter преди години ще получат устройството напълно безплатно – това ще им спести стандартната цена от 599 долара.

Всеки, който сега реши да поръча Oculus Rift, ще трябва да има търпение, тъй като предварителните поръчки изчерпиха наличностите. Нови доставки ще има през юли. В началото на април би трябвало да стартират и доставките на HTC Vive.

През 2012 г. един младеж с технически умения на име Палмър Лъки, днес на 23 години, основава в Калифорния компанията Oculus. Чрез масово приканване в Kickstarter (революционна онлайн платформа за финансиране на творчески проекти в различни сфери - бел. ред.) Лъки събира повече от 2,4 млн. долара, за да развие първия софтуерен продукт на Oculus.

През март 2014 г. Facebook придоби основания 20 месеца по-рано производител на очила за виртуална реалност Oculus VR за 2 млрд. долара. Социалната мрежа плати придобиването с 400 млн. долара в брой и 23,1 млн. акции. Пакетът им с акции имаше стойност от около 1,5 млрд. долара. 

Още технологични новини - в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 8 години
А бюрата по труда блеят ли блеят интересно мие докога ще му предлагат неща от които няма ни пари ни полза и само ни губят времето или такива дето си ги работил по тв инфо каналите предлагат много повече тия ти връчат един лист и това е за голям човек нито пари си заслужава нито каквото и да било освен да земем да се доизнесем всички от малкия град и да теглим чертата и като гледам ще се преорентирваме с 300 лева парили са какво да се прави дали данъци дали сметки а замислете се господа горе
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер! Малко са скъпички за нормалния човек, но едва ли ще мине много време преди да станат достъпни. Това е бъдещето.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SEE THAT SHIT,KIDS?! That shit's the fucking future!
7
2
 
13
 
! Отговори
нЕкой преди 8 години
Мама едно време казваше, не се завирай в телевизора - лошо било за очите.....а до къде я докарахме......диодите в ретината и директно облъчване на мозъка
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уфф, аре инфрмирайте се малко бе хора! Какво преписвате насляпо. Брат ми го има от ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ГОДИНА! Окулус Рифт можеше да се поръча онлайн срещу регистрация и 150 долара. Целта беше разработчиците да се запознаят с платформата, че да могат да се подготвят за в бъдеще. Първите собственици дрън дрън!
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един 3d екран на главата с смотани сензори. Виртуална реалност дрън-дрън.Пък и да е, за какво ми е. Тука всички сме в Боковата реалност.
4
5
 
10
 
! Отговори
dido преди 8 години
До DreamThater защо така ве, момко, никакъв усет към новите технологии? :))
3
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е православно!
2
21
 
16
 
! Отговори
DreamThater преди 8 години
Честито на слабоумниците,които ще ги ползват.
1
15
 
13
 
! Отговори
dido преди 8 години
Чакаме ги с нетърпение, това е бъдещето! :)