Тече обратното броене за по-евтин роуминг в ЕС

Кабинетът одобри промени в Закона за електронните съобщения
4
Тече обратното броене за по-евтин роуминг в ЕС

Правителството одобри на редовно заседание днес промени в Закона за електронните съобщения. С тях ще се гарантира прилагането на европейския регламент, който предвижда премахване на надценките на дребно за регулирани роуминг услуги.

Още по темата
Съгласно регламента от 30 април таксите за роуминг на дребно (без ДДС) не могат да надвишават 0.19 евро на минута за обаждания (гласови изходящи повиквания), 0.06 евро за SMS и 0.20 евро за потребен мегабайт интернет.

От 15 юни 2017 г. българските потребители ще плащат за ползването на тези услуги на национални цени, независимо в коя държава от Европейския съюз ги ползват, тоест без надценки.

В проекта са определени санкции за доставчици, за които се установи, че блокират, забавят, променят, ограничават, упражняват намеса, влошават качеството или дискриминират специфично съдържание, приложения или услуги достъпни чрез интернет.

Държавите-членки са длъжни да приемат разпоредби относно въвеждането на пропорционални, ефективни и възпиращи санкции, в случай на нарушения на регламента, както и да вземат всички необходими мерки, за да гарантират неговото прилагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
༼&#973 преди 8 години
Айде бе, от кога чакаме!
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премахнахте аналоговите телефони, за да повишите качеството. Естествено това нямаше как да стане без повишаване на цената. Сега вече телефоните правят всичко, само за бърсане на гз не стават. Даже безплатно ни подслушват, но какво е това на база на колониалната демокрация която се задава в Европа. Братя Ман'гасарян меринджеи.