Huawei VR – копие на Samsung Gear VR или по-добро?

Слушалките ще поддържат звук на 360 градуса
18 апр 2016 19:19,
3
Huawei VR – копие на Samsung Gear VR или по-добро?
Снимка: Huawei

Още една от големите технологични компании реши да влезе в борбата за потребителското внимание на слушалките за виртуална реалност. Huawei обяви, че ще пусне няколко подобни на Samsung Gear VR слушалки, като всички те ще са под бранда Huawei VR, съобщава Engadget.

На специално събитие в Шанхай, където компанията представи новите си смартфони Huawi P9 и Huawei P9 Plus, очилата за виртуална реалност Huawei VR също бяха обявени. Те са почти идентично изглеждащи със Samsung Gear VR и също ще изискват използването на смартфон, за да функционират.

Явно Huawei смята, че виртуалната реалност има много по-голям шанс да грабне хората, ако работи с техните смартфони, отколкото с техните компютри, щом избира да следва логиката на Samsung, а не тази на Oculus, PlayStation и HTC.

Особеното е че китайската компания представя Huawei VR като първите мобилни слушалки за виртуална реалност, които ще поддържат "звук на 360 градуса". Това е възможно чрез приложението MilkVR, но не става ясно дали това е маркетингов трик, за да се разграничи от сегашните играчи на този все още нов пазар или наистина ще има технология, която да се предлага само от Huawei.

Друга разлика, която определено няма да работи в полза на Huawei, е резолюцията от 1080 пиксела на съвместимите със слушалките смартфони P9 и Mate 8. Тя със сигурност няма да успее да се конкурира с картината, която новият Samsung Galaxy 7 със своя QuadHD дисплей ще предлага.

От гледна точка на съдържание няма нищо ново - множество филми, 360-градусови видеа, игри, панорамни изображения и панорамни обиколки на различни местности.

На събитието не се споменава нищо нито за предварителни поръчки, нито за цени, но имайки предвид че нито един от съвместимите смартфони скоро ще се пусне в продажба в Щатите или Европа, едва ли скоро Huawei VR ще бъдат достъпни за масовия потребител.

Може би китайската компания не иска да изтърве вълната на виртуалната реалност, след като компании като Samsung, Facebook, HTC, Google, Microsoft и други вече са я яхнали. Въпреки че обявяването на продукт, който няма цена и няма дата на пускане не е сред най-хитрите ходове, Huawei може да се поучи от грешките или пропуските на другите като липса на качествено съдържание или ненадеждни срокове на доставка, за да може да се подготви добре за пускането на своите слушалки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: SamsungHuaweiVR очила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина, слушалки е неточен термин. И очила не е особено точен, понеже ще има триизмерен звук, чвно. По скоро е каска или шлем за ВР.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не слушалки ами гледалки