Oculus и Samsung с над 1 млн. продадени VR очила

Виртуалната реалност може генерира приходи от $40 млрд. до 2020 г.
12 май 2016 08:15,
2
Oculus и Samsung с над 1 млн. продадени VR очила
Снимка: Oculus

Компанията за виртуална реалност Oculus вече е продала над 1 млн. бройки от своите очила за виртуална реалност, като по-голямата част от тях са Samsung Gear VR, които са предназначени само за устройствата на Samsung, съобщи компанията в блога си.

Дъщерната компания на Facebook сподели новите данни за последния месец, които определено са нужни за един пазар, който тепърва ще расте и се влияе значително от подобни цифри. Всичките 1 млн. собственици вече са част от екосистемата на Oculus, в която могат да намерят над 250 игри, приложения и различни видео преживявания от разработчиците, които създават съдържание за виртуалната реалност.

Анализатори от компанията SuperData Research, която се занимава с проучвания за гейминг индустрията, смятат, че виртуалната реалност може генерира приходи от 40 млрд. долара до 2020 г., въпреки че 2016 г. ще реализира по-бавен ръст. Със сравнително евтините и достъпни очила Gear VR  дивелъпърите имат шанс да проверят какво се харесва и какво не на аудиторията, за да разберат кой е хитовият софтуер.

Постигането на този резултат е важен колкото за Oculus, толкова и за Samsung. Gear VR не е приоритетният продукт за Oculus, но може да послужи като преходен продукт, който да привлече интереса на хората към виртуалното съдържание и да ги насочи към по-високия клас виртуални устройства. Gear VR струват 99 долара и могат да се ползват с всеки по-нов Samsung смартфон. Това е възможно най-евтината опция, чрез която хората да видят потенциала на виртуалната реалност, а същевремнно Oculus може да вдига продажбите си в софтуерния си онлайн магазин.

Gear VR служат и като инструмент, който да научи дивелъпърите как да създават виртуално съдържание за огромна аудитория. Тъй като достъпността на Gear VR и устройството, от което имат нужда, е лесна, очилата могат да стимулират потребителите да пробват и по-високия клас Oculus Rift на цена от 600 долара. Освен много по-високата си цена, те се нуждаят от доста добри компютри със силни процесори и видео карти, като средната цена за подобна конфигурация на пазара е поне 1000 долара.

Oculus иска да акцентира върху бройката от 1 млн. потребители, за да затвърди доверието, което разработващите компании имат в нея. Както преди години при набирането на сила на магазините за приложения на Apple и Android разработчиците проучваха дали Apple Store или Google Play генерира повече продажби, за да преценят къде да се насочат, така и пазарът на виртуална реалност ще мине през същия процес и Oculus иска да е водещата компания. Доста често нейни представители са казвали, че ако съдържанието не се продава добре, новата технология няма шанс да просъществува.

За да не дава грешни сигнали, че виртуалната реалност е предназначена само за игри, Oculus съобщи и кои са най-продаваните приложения за Gear VR. 7 от 10-те най-използвани приложения са всъщност за 360-градусови видеа, които потребителите очевидно харесват да гледат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Neo преди 7 години
Follow the white rabbit...
1
0
 
17
 
! Отговори
zz преди 7 години
порното завладява нови територии :)